(+31) (0)346 215 679

Gladde trap stroef maken

Is de trap glad? Ga zelf aan de slag om ongevallen te voorkomen. Wij geven vijf tips om de gladde trap stroef te maken. 

1. Zelfklevende antislip strips

Eenvoudig te plakken en niet per se heel duur is zelfklevende antislip strips op de trap. Zelfklevende antislip strips zijn leverbaar in een uitvoering met korrelstructuur of met een geribbelde bovenzijde. 

Zelfklevende antislipstrips breng je aan op de volledige breedte van de treden. Wil je dit liever niet? Dan dienen de uiteinden rond weg te lopen. Zo wordt loslaten van antislip tape op de trap voorkomen.

Bekijk producten             

2. Rubber antislipstrip in treden

In een gefreesde sleuf wordt een antislipstrip van rubber (of kunststof) geplaatst. De antislipstrip wordt geplaatst zonder lijm. De sleuf moet aan de juiste maatvoering voldoen.

De antislipstrip van rubber heeft een geribbelde bovenzijde en een opstaand randje. Dat maakt de trap antislip.

Een antislipstrip van rubber kan in de traptrede worden aangebracht vóór of na het schilderwerk. Ga je de trap opnieuw schilderen, haal je de strips er eenvoudig uit.

Terugplaatsen van de antislipstrips kan. Zo is dit een duurzame oplossing. Een goed gekozen antislipstrip gaat wel tot 40 jaar mee!

Bekijk producten             

3. Traptrede matten plaatsen

Hoewel niet meer helemaal van deze tijd, is het nog altijd veelgebruikt. Een traptrede mat met een vloerbedekking toplaag. De traptredematten worden ook wel halve maantjes genoemd.

De traptredematten worden geplakt met vloerleggerslijm nadat de trap geschilderd is. Het voordeel van een traptrede mat is dat deze geluiddempend werkt en zacht aanvoelt wanneer de trap met sokken beloopt.

4. Antislip verf gebruiken

In de verflaag zitten synthetische korrels die de verflaag antislip maken. De korrels zijn lichter dan zand waardoor deze niet in de verf wegzakken na aanbrengen.

Voor aanbrengen van de antislip verf moet deze goed worden geroerd. Bij antislip verf moet je er op bedacht zijn dat verflagen slijten. De antislip functie dan neemt af.

Lees meer over antislip verf             

5. Trapbekleding of traploper

Een traploper is helemaal van deze tijd! De jaren-30 sfeer komt hiermee terug in het trappenhuis. Een volledig gestoffeerde trap wordt vooral gekozen als de trap er niet meer mooi uitziet.

Dat is minder vaak dan voorheen. Vooral omdat traprenovatie treden steeds vaker worden gekozen.

Trapbekleding is van een zwaardere en meer slijtvaste kwaliteit dan gewone vloerbekleding. Het maakt de trap antislip.

Nadeel is wel dat je op een gegeven moment looplijnen in de traptreden ziet komen.