(+31) (0)346 215 679

Zelf de trap antislip maken

Hebt u zelf sleuven gefreesd of waren deze al in de traptreden aanwezig? Dan bestelt u losse meters antislipstrip die in de sleuf kunnen worden geplaatst.
Hier vindt u handige tips voor het snel en eenvoudig aanbrengen.

 

1.

Een Antislip Strip snijdt u op de juiste lengte met een scherpe beitel.

Afsnijden-met-beitel

2.

Omdat een sleuf aan de uiteinden rondloopt, snijdt u de Antislip Strip van boven naar beneden schuin af. Zo blijft de Strip aan de bovenzijde langer, waardoor de ronding van de sleuf netjes wegvalt.

Schuin-afsnijden-antislipstrip

3.

Laat een Antislip Strip een halve centimeter langer dan de sleuflengte. Plaats de Strip eerst in beide uiteindes van de sleuf. Druk dan van beide uiteinden, werkend naar binnen toe,  de strip er gelijkmatig in. Eenmaal in de sleuf geplaatst, valt de trapstrip goed vlak.

Antislipstrip-langer-dan-sleuf
     
 TIP!  Door temperatuurverschillen kunnen nog niet aangebrachte Antislip Strips krimpen. Leg de strips korte tijd op een warme plaats, bijvoorbeeld onder de verwarming, zodat ze soepel worden. Rek de Antislip Strip iets op en snijdt de Strip een halve centimeter langer af dan de sleuflengte. Eenmaal in de sleuf aangebracht, zitten de Strips zodanig strak waardoor krimp voorkomen wordt.