(+31) (0)346 215 679

Trapprofiel op de trap

Hoe maak ik mijn trap veilig?

Een mooie trap is puur woongenot, maar een veilige trap is essentieel. Is uw trap geschilderd of gelakt en daardoor spiegelglad? Een trapprofiel is de oplossing!

Hoe werkt een trapprofiel?

Een trapprofiel is een Rubberen of Kunststof profiel op de trap voorzien van een geribbelde bovenzijde. Met een freesmachine worden sleuven in de traptreden gefreesd. De trapprofielen worden na het frezen van de sleuven in de sleuf gedrukt zonder bevestigingsmiddelen. Of, wanneer u kiest voor een tape, wordt de traptrede goed gereinigd voordat de tape wordt aangebracht. Het trapprofiel ligt ongeveer 1mm op het tredenvlak.

Welk trapprofiel is geschikt voor mij?

Ingefreesde modellen trapprofielen zijn er in 8 modellen en totaal 35 kleuren. Om aan te geven welk model trapprofiel geschikt is, moet bekend zijn hoe deze wordt gebruikt. Bij intensief gebruik, zoals in bedrijfsgebouwen, is een ander profiel vereist dan wanneer deze in een woning wordt toegepast. Zijn al sleuven in de traptreden aanwezig? De sleufmaat is dan leidend. Bekijk in onderstaande tabel welk trapprofiel voor u geschikt is.


Type Profiel

Antislipstrip_Normaal

Antislipstrip_ECO

Antislipstrip_Dektrede

Antislipstrip_Blok

Antislipstrip_Rond 

Antislipstrip_Mini

Gebruik

- Intensief
- Thuis

- Thuis - Intensief
- Thuis
- Intensief
- Thuis
- Intensief
- Thuis
- Intensief
- Thuis
Sleufmaat

Breed: 6 - 8mm
Diep: tot 10mm

Breed: 5 - 7mm
Diep: tot 7mm
Breed: 5mm
Diep: 6mm
Breed: 8mm
Diep: 10mm
Breed: 2,5mm
Diep: 8mm
Breed: 2,5mm
Diep: 4mm

RVS trapstrips

RVS trapstrips zijn geschikt voor intensief- en thuis gebruik. Voor RVStrapstrips geldt, dat deze een andere wijze van sleuven frezen en montage hebben. Standaard lengtes en maatwerk kunnen worden geleverd. Voor meer informatie neemt u contact op met onze klantenservice.

Zelfklevende trapprofielen

Trapprofielen zijn ook beschikbaar in een zelfklevende variant. De antislip tapes. Ook deze trapprofielen hebben een geribbelde bovenzijde en liggen iets op het tredevlak waarmee de antislipgrip wordt verkregen. De tapes zijn gemaakt van zachte kunststof en leverbaar in verschillende kleuren. Wij bevelen u de antislip tape "Elegant" of "Robuust" aan. 

Zeker weten dat het trapprofiel goed is?

Wilt u zeker weten dat het gekozen trapprofiel goed is, neem contact op met onze klantenservice. Zij adviseren u graag. En het is mogelijk om vrijblijvend een sample te bestellen in onze webshop van het door u gekozen trapprofiel.

Trapprofiel laten plaatsen door een professional?

Wilt u meer informatie over het laten plaatsen van trapprofielen door een ervaren monteur? Vraag een vrijblijvende offerte op.

Offerte trapprofielen laten plaatsen aanvragen

Liever zelf de trapprofielen plaatsen?

Hier vindt u een deel van ons assortiment.

Trapstrips

Startpakket

Sample antislip strip Normaal

Montagematerialen

Trapstrips

Startpakket

Sample antislip strip ECO

Montagematerialen

Trapstrips

Startpakket

Sample antislip strip Dektrede

Montagematerialen