+31 (0)33 2450 667

Woontrends trap en hal

Al jaren mag de trap steeds meer gezien worden. Daar waar vroeger weinig aandacht aan dit praktische onderdeel van het huis gegeven werd.

Vandaag de dag wordt steeds meer de nadruk gelegd op kleuren en materialen. Tegenwoordig is de trap een volwaardig onderdeel van het interieur.

Traptrends 

De hal en de trap mogen anno nu één geheel zijn of juist in contrast met elkaar staan. Een zandkleurige trap valt mooi weg tegen een zandkleurige muur.

De witte trap in een zwart trappenhuis of de hardblauwe trap tegen een witte muur levert juist een mooi contrast op. Het mag allemaal!

Vroeger werd de trap bekleed, tegenwoordig mag de muur bekleed worden. Er zijn prachtige soorten behang.

Zo kan een trappenhuis een echte eyecatcher worden door de combinatie van een betonlook geschilderde trap tegen een muur die bekleed is met een berenvel. Het kan allemaal!

Industriële look

De standaard houten trap mag altijd. Ook in 2022. De kleur zwart is dit jaar wel helemaal hot. Daar waar we tot 2017 heel veel witte trappenhuizen zagen is het nu zwart, zwart en nog eens zwart wat de klok slaat.

De 3 materialen die veel gebruikt worden in combinatie met zwarte traptreden zijn witte muren, witte, zwarte of RVS antislipstrips en RVS leuningen. Dit geeft een industriële look. Helemaal van nu!

Een andere trend die een luxe uitstraling geeft is de treden met leer. Dus niet zoals bij oma vroeger een Perzisch tapijtje of fluwelen bekleding, maar strak cognackleurig of donkerbruin leer.

Het is een kostbaardere manier om helemaal te voldoen aan de traptrends van nu en past zowel in een klassiek als modern interieur!

Wil je toch iets minder kostbaar de woontrend van dit jaar te volgen? Dan zou een betonlook geschilderde trap een goede optie kunnen zijn.

In combinatie met witte of juist zwarte muren heb je een prachtige eyecatcher te pakken.

 

Meer inspiratie traptrends