+31 (0)33 2450 667

Vragen

Informatie over plaatsen van antislipstrips nodig?

Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen. Onze klantenservice is telefonisch of via Whatsapp bereikbaar op 033 - 2450667.

Ik wil een sample aanvragen. Hoe vraag ik deze aan?

Een sample kunt u eenvoudig bestellen in onze webshop. De samples zijn kosteloos. Wel dient betaald te worden voor de verzendkosten. Deze bedragen € 5,95 voor levering binnen Nederland.

Wat is een goede volgorde als ik mijn trap wil schilderen?

Voor het mooiste eindresultaat raden wij u aan om de trap eerst te voorzien van een sleuf voordat deze wordt afgewerkt met een definitieve verf- of laklaag.

Als het trappenhuis toch al geschilderd is, moet de verf goed zijn uitgehard (gemiddeld na 7 dagen).

Wordt het veiliger maken van mijn trap vergoed?

De overheid stimuleert het langer thuis wonen door specifieke doelgroepen, zoals senioren. Het veiliger maken van trappen met een antislipstrip wordt voor hen vergoed door de gemeente. Informeer bij het Wmo-loket van uw gemeente of u voor vergoeding in aanmerking komt. Lees meer informatie op Rijksoverheid.nl.

Hoe ziet een Antislip Strip er uit?

Een Antislip Strip is een Rubberen Trapstrip of Kunststof Trapstrip voorzien van een profiel aan de loopzijde van de strip. De Trapstrip ligt ongeveer 1 mm op het tredenvlak. Door de profilering aan de onderzijde krijgt deze voldoende weerstand en wordt daardoor niet uit de sleuf gelopen.

Wat is de kleur van de antislip strip

Bij iedere kleur is een RAL kleur aangegeven. Omdat de product samenstelling invloed heeft op de kleur, zijn de RAL kleuren een indicatie. Vraag kosteloos een sample aan bij onze klantenservice als u wilt zien wat de daadwerkelijke kleur is.

Wat is een TPE Rubber?

Het gerecyclede antislip profiel is gemaakt van een TPE-Rubber. TPE-Rubber, ook wel technische rubber genaamd, is een verzamelnaam voor kunststoffen die bij kamertemperatuur elastisch (grote rek) en bij verhitting thermoplastisch (zacht) zijn.

Hoe worden bestelde meters Antislip Strip geleverd?

Losse meters Rubber of Kunststof Antislip Strip worden op rol aangeleverd. De maximale lengte varieert van 22 – 50 meter per rol, afhankelijk van de kleur en het type Antislip Strip.

Kan een Antislip Strip toegepast worden op elke trap?

Een Antislip Trapstrip kan toegepast worden op iedere houten trap. Het model; open of dicht en met of zonder bochten, vormt hierin geen belemmering.

Voor overzet- en dektreden is een smaller type beschikbaar. De overzet- dektreden dienen van een voldoende dikke kwaliteit te zijn en volledig op de massieve treden zijn verlijmd.

Kunnen Antislip Strips verwijderd en teruggeplaatst worden?

Rubber of Kunststof Antislip Traptrips worden in de sleuf bevestigd zonder bevestigingsmiddelen. De Antislip Strips zijn gemakkelijk te verwijderen en kunnen eenvoudig worden teruggeplaatst.

Roestvrij stalen Antislip Trapstrips worden met een Sterkklevend dubbelzijdig tape in de sleuf bevestigd. Deze kunnen verwijderd met behulp van een scherpe beitel of platbekschroevendraaier.

Zijn de Antislip Strips bij trappen met bochten allemaal even lang? 

Antislip Strips op de hoektreden zijn langer dan de Antislip Strips op rechte traptreden.   

Hoe houd ik een Antislip Strip schoon?

Voor een blijvend mooi -en veilig trappenhuis adviseren wij u om de trap regelmatig te onderhouden. De Antislip Trapstrip van rubber of kunststof onderhoudt u door regelmatig met een vochtige doek met schoonmaakmiddel de Antislip Trapstrip- en traptrede te reinigen.

Een gepolijst Roestvrij Stalen Antislip Strip kunt u gemakkelijk reinigen. Gebruik voor het reinigen van de Roestvrij Stalen Strip een spray voor metalen oppervlakten, zoals van 3M.

Wat is de levensduur van een Antislip Strip?

Wij adviseren om de Rubberen Antislip Trapstrip en Kunststof Antislip Trapstrip iedere 5 jaar te controleren op uitdroging. Door uitdroging kan de Trapstrip zijn ruwheid verliezen waardoor de Antislip Functie verminderd.

Met schilderen of lakken over de Antislip Strip zal de Antislip Functie ten alle tijden verloren gaan. Wij raden aan om de Strip tussentijds te verwijderen.

Antislip Strips van Roestvrij Staal kunnen opnieuw worden gepolijst waarmee de functie en uitstraling zullen terugkomen.

Op gerecyclede producten wordt geen garantie op slijtvastheid en kleurechtheid gegeven.

Kan een Antislip Strip uit de sleuf worden gelopen? 

De afmeting van de sleuf is afgestemd op de afmeting van de Antislip Strip. Doordat de Trapstrip aan de zijkant geprofileerd is, heeft deze voldoende weerstand en wordt daardoor niet uit de sleuf gelopen.  

Is mijn trap geschikt voor twee Antislip Strips per trede? 

Het kan zijn dat u twee antislip strips per trede mooier vindt. Of omdat het u meer veiligheid biedt. Zo goed als alle trappen zijn geschikt voor het monteren van twee antislipstrips per traptrede. Wat wel een nadelig gevolg kan zijn, is dat bij trappen met één of meerdere draaiingen, de trapstrips korter worden dan wanneer één trapstrip wordt gemonteerd. Daarom bespreekt een monteur vooraf met u wat de maximaal haalbare lengte van beide profielen is.

Wat wordt bedoeld met de schachtmaat van het hardmetalen freesje?

De aanduiding “schachtmaat” is de maat die de schacht van de freesmachine heeft. Dit kan 6mm of 8mm zijn. Het meest voorkomend is schachtmaat 8mm.

Het is raadzaam om eerst na te gaan wat de schachtmaat van de freesmachine is. Hardmetalen freesjes kunnen niet worden geretourneerd.

In de productomschrijving is weergegeven voor welk type antislip strip het hardmetalen freesje geschikt is. Dit kan zijn:
- antislip strip;
- roestvrij stalen antislip strip;
- antislip strip smal;

Wie kan ik verwachten tijdens montage door een professional?

Het monteren van Antislip Strips wordt uitgevoerd door één monteur. In de afspraakbevestiging wordt de naam genoemd van deze persoon. Als iets in de afspraak wijzigt, wordt u hierover geïnformeerd.

Wat houdt het montagewerk in?

Montage van Antislip Strips bestaat uit twee delen. Het frezen van sleuven en het monteren van Antislip Strips. Beide werkzaamheden gebeuren tijdens één afspraak.

In veel gevallen wordt het trappenhuis nog geschilderd nadat de sleuven zijn gefreesd. U kunt de monteur verzoeken om de Antislip Strips op lengte en genummerd achter te laten. De Trapstrips zijn gemakkelijk in de sleuven te bevestigen.

Moet ik iets aan mijn trap doen voordat jullie komen?

De trap moet vrij zijn van vloerbedekking, lijmresten, stucwerk, spijkers en andere goederen. Heeft u goederen, zoals een kapstok, onder een open trap staan of hangen? Dan adviseren wij om deze tijdelijk weg te halen.

Ontstaat tijdens de werkzaamheden veel stof?

Tijdens het frezen van sleuven zal enige stofvorming ontstaan in het trappenhuis. Om goed zicht te houden op het werk, wordt stof en zaagsel direct afgezogen. Na het uitvoeren van de werkzaamheden wordt het trappenhuis stofvrij opgeleverd.

Heeft u goederen, zoals een kapstok, onder een open trap staan of hangen? Dan adviseren wij om deze tijdelijk weg te halen.

Kloppen de referenties wel?

Het lijkt alsof we onszelf in de vingers snijden door alleen maar positieve referenties te plaatsen. Ook minder positieve reacties worden vermeld, alleen ontvangen wij deze bijna niet.

Ons team streeft naar 100% klanttevredenheid. Snelle en correcte reacties, een duidelijke offerte of factuur, goede uitvoering van montagewerkzaamheden en een vriendelijke klantbenadering.

Twijfelt u nog? Wij nodigen u uit om te ervaren hoe onze service is!   

Waar kan ik op rekenen als tijdens het frezen iets verkeerd gaat? 

Bij ons bent u zeker van uw aankoop. Wij zijn CBW-erkend en hanteren algemene voorwaarden die u, als consument, extra goed beschermen. Dit biedt u naast veel voordelen, vooral meer zekerheid. In de algemene voorwaarden zijn regels opgenomen die van belang zijn bij het aanbetalen, annuleren, versturen, montagewerkzaamheden en de garantie.

Mocht tijdens de montagewerkzaamheden iets misgaan, wordt dit naar uw tevredenheid opgelost.

Is een RVS trapstrip geprofileerd?

Een Antislip Trapstrip van Roestvrij staal is niet geprofileerd aan de bovenzijde. Dit wordt niet gedaan omdat de Strip te scherp aan kan voelen, wat de veiligheid niet ten goede komt. De Trapstrip is wel ruw aan de bovenzijde.

Kan ik een RVS Strip op lengte maken?

Een Antislip Strip van Roestvij Staal is lastig mooi op lengte te maken. Wij adviseren u dan ook om de maat van de sleuf, voor zover mogelijk, aan te passen op de lengte van de Antislip Strip.

Zijn de sleuven al gefreesd en wenst u een Antislip Strip op maat, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen u een vrijblijvend prijsvoorstel voor levering doen.

Ik ga zelf aan de slag. Wat heb ik nodig?

Met een Uniek startpakket© heeft u een volledig pakket in handen om het trappenhuis veilig en slijtvast te maken. De inhoud van het pakket is geschikt voor tenminste één trap van maximaal 17 traptreden. Voor meerdere trappen kan het pakket worden aangevuld met losse producten uit ons assortiment.

Wat is het Uniek startpakket©?

Met een Uniek startpakket Antislip Strip heeft u een volledig pakket in handen om het trappenhuis veilig en slijtvast te maken. De inhoud is samengesteld in samenwerking met professionals voor het goed en vakkundig uitvoeren van de werkzaamheden. U kunt direct aan de slag! Een Uniek startpakket© is leverbaar in alle kleuren antislipstrip.

Het uniek startpakket© Antislipstrip.nl is een geregistreerde merknaam.

Hoeveel meter Antislip Strip heb ik nodig?

Er is helaas geen standaard antwoord te geven op hoeveel meter per trap nodig is. Dit is afhankelijk van:

- aantal traptreden;
- breedte traptreden;
- model trap: recht of met bocht(en). In een bocht heeft u meer lengte nodig.

Een Antislip Strip wordt niet over de volle lengte van de traptrede geplaatst. Hoever de Trapstrip tot de zijkant (trapbomen) komt, is afhankelijk van hoever de freesmachine kan komen. Dit zal tot +/- 8 cm vanaf de zijkant zijn.

Hoe moet ik sleuven in mijn trap frezen?

Voor het frezen van sleuven in traptreden heeft u een goede bovenfrees machine en enige kluservaring nodig. Voordat u start met frezen in de trap, tekent u de maten af. Het hart van de sleuf ligt tussen de 2,5 en 3,5 cm. Gebruik een freesmachine met geleider om rechte sleuven te frezen.

In het Startpakket zit een duidelijke werkbeschrijving ingesloten.

Hoe plaats ik een bestelling?

In onze webshop bestelt u eenvoudig artikelen. Kies uw artikel uit en klik op "in winkelwagen". U komt automatisch terecht in de winkelwagen. Verder winkelen is mogelijk. Direct doorgaan naar bestellen en betalen ook. Volg de stappen in de verdere menu's en uw bestelling wordt geplaatst. 

Artikelen die op voorraad zijn, worden binnen twee werkdagen verzonden.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij Antislipstrip.nl kunt u op verschillende manieren een bestelling betalen.

Ideal
U betaalt direct tijdens het bestelproces met uw eigen bank in een vertrouwde, beveiligde, betaalomgeving. Deze betaalwijze is mogelijk voor bestellingen binnen Nederland.

Overschrijving met factuur
Na het plaatsen van uw bestelling, wordt een factuur verzonden naar het door u opgegeven e-mail adres. De bestelling wordt verzonden na ontvangst van de betaling.

Contant
Uw bestelling kan contant worden voldaan als deze wordt afgehaald bij Antislipstrip.nl. Afhalen is mogelijk na contact met onze klantenservice. 

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Na het plaatsen en betalen van uw bestelling, wordt deze binnen twee dagen verzonden. U ontvangt een bericht als de bestelling verzonden is. De bestelling wordt bezorgd op maandag tot en met vrijdag.  

Kan ik mijn bestelling volgen?

Indien uw bestelling in een pakket wordt verzonden, is deze te volgen via een verzendnummer. Antislipstrip.nl geeft niet standaard het verzendnummer door. Indien dit wenselijk is, kunt u een e-mail sturen naar info@antislipstrip.nl, voorzien van het ordernummer. Het verzendnummer ontvangt u per e-mail.

Wat bedragen de verzendkosten?

Voor iedere levering binnen Nederland, bedragen de verzendkosten € 5,95. Voor iedere levering naar een ander land binnen Europa, bedragen de verzendkosten € 12,50.

Bestellingen vanaf € 150,00 worden gratis verzonden.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Het afhalen van bestellingen is mogelijk. Afhalen doet u in Soesterberg en nadat u bent geïnformeerd over dat uw bestelling klaarligt.

Wat bedraagt de levertijd?

Antislipstrip.nl streeft ernaar om alle artikelen op voorraad te hebben en binnen twee dagen te versturen. Het kan voorkomen dat het door u bestelde artikel tijdelijk niet leverbaar is. Door onze klantenservice wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Het geleverde artikel is beschadigd. Wat moet ik doen?

Alle artikelen worden, voordat zij worden ingepakt, gecontroleerd. Antislipstrip.nl streeft er naar om bestellingen goed te verpakken en schadevrij te versturen. Mocht uw bestelling toch beschadigd zijn, neem dan contact op met de klantenservice. Zij zullen, samen met u, een passende oplossing zoeken.

Klantenservice
Telefoon      :               (+31) (0)33 - 2450667
E-mail          :               info@antislipstrip.nl 

Ben ik verzekerd van mijn aankoop?

Antislipstrip.nl heeft leveringsplicht en is verzekerd voor schade aan uw goederen bij montage van antislipstrips aan huis of bedrijf.

- Veilig aanbetalen.
- Goede garantie.
- Verzekerd voor schade

De Algemene voorwaarden voor Antislipstrip.nl, en de daaronder vallende dochterondernemingen, leest u hier:

https://www.antislipstrip.nl/voorwaarden

Kan mijn bestelling zonder opgaaf van reden, teruggestuurd worden?

Wilt u zonder contact uw bestelling intrekken. Dat kan met een ingevuld Herroepingsformulier.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Bedenkt u zich voordat uw bestelling is verzonden? U kunt een bestelling kosteloos annuleren.

Verzonden bestellingen kunnen binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden worden geretourneerd. Hiervoor geldt dat het aankoopbedrag van het artikel wordt terugbetaald; de verzend- en eventuele retourkosten niet. Voor het annuleren of retourneren van artikelen neemt u  altijd contact op met onze klantenservice.

Klantenservice
Telefoon      :               (+31) (0)33 - 2450667
E-mail          :               info@antislipstrip.nl 

LET OP: teveel bestelde meters Antislip Strip, hardmetalen freesjes en roestvrij stalen antislip strips kunnen niet worden geretourneerd.