+31 (0)33 2450 667

Antislip traplak: 5 nadelen

Na het schilderen, kan de trap flink glad zijn. Met anti slip traplak wordt uitglijden voorkomen. Maar is dit de beste oplossing om de trap minder glad te maken?

Antislip traplak getest

Veel merken hebben antislip verf. Zoals Sigma S2U (super) Nova Traplak, Glitsa antislip trappenlak en Histor Perfect Finish Traplak. 

We lakten zelf de trap met antisliplak om te kijken wat het effect er van is. Daarbij kwamen wij tot de conclusie dat er naast voordelen ook 5 nadelen zijn.

Na lezen weet je meer over hoe je de trap antislip maakt. Want een trap antislip maken doe je met de volgende verwachting

  • Niet meer van de trap afglijden
  • Laklaag beschermd voor slijtage
  • Behouden van de uitstraling

Natuurlijk maakt antisliplak de trap minder glad. De speciale lak voor trappen is meer slijtvast. Maar wat vonden wij de kritische punten? 

Nadelen van antislip traplak

We vinden dat je hierover meer moet weten voordat je besluit de trappen van antisliplak gaat voorzien.

De 5 nadelen lichten we hieronder toe. Maar eerst delen we graag waarmee de trap antislip gemaakt wordt zonder concessies in het te verwachte eindresultaat.

Trap antislip maken

De trap antislip maken zonder antislip traplak kan ook. Antislip op traptreden aanbrengen kan ook met een antislip strip of antislip tape.

Anti slip trap

Een antislip strip brengt veiligheid. Zorgt voor minder wrijving waardoor de slijtage afneemt. En het benadrukt de sfeer in het trappenhuis.

Meer informatie trap antislip maken             


1.Anti slip trap verf aanbrengen

Je bent klaar met gronden van de trap. Er zijn minimaal twee lagen verf aangebracht, maar de trap is glad.

Na het schilderen van de trap kun je een anti slip trap verf aanbrengen om de trap stroef te maken. De meeste antislip verf is een transparante traplak met korrels.

Deze breng je als laatste laag aan op de trap. De trap wordt antislip.

Natuurlijk wil je dat de trap echt stroef wordt. Daarom breng je de anti slip trap verf met minimaal twee lagen aan om deze dekkend te krijgen.

2. Gebruikssporen anti slip verf

Glijden je kinderen regelmatig met de billen van de trap af? Of leg je spullen op de trap? Dan zul je zien dat krassen door gebruik beter zichtbaar zijn.

De trapverf met anti slip is ruw en heeft een meer ‘open’ structuur. Dat maakt de antislip verf voor de trap minder slijtvast.

Je ziet eerder het gebruik in de trap terug. Dat wil je niet. Maar de verwachting is, dat de trap eerder opnieuw geschilderd moet worden.

3. Antislip traplak schoonmaken

De trap stofzuigen gaat goed. Met regelmatig reinigen met een vochtige doek blijft de verflaag langer mooi.

Maar door de stroeve korrel, gaat schoonmaken minder soepel. Het is alsof je op een schuurpapier schoonmaakt.

De trap schoonmaken met een vochtige doek gaat minder makkelijk.

4. Slijtage verf én anti sliplaag

Door gebruik ontstaat wrijving op de trap. Wrijving op de anti slip traplak zorgt voor slijtage. De trap wordt minder stroef.

Op het meest belopen vlak, slijt de antislip uit de traplak het snelst. De trap wordt weer glad, terwijl je denkt dat de trap antislip is.

Deze schijnveiligheid kan juist uitglijden veroorzaken. Omdat je die gladde traptreden niet meer verwacht.  

5. Trap schuren met antislipverf

Na een aantal jaren intensief gebruik is de trap toe aan een nieuwe schilderbeurt. Het licht opschuren van de geschilderde trap zou voldoende kunnen zijn.

Omdat de trap met antislip traplak geschilderd is, is meer schuurwerk nodig. Alles van de structuurkorrel moet uit de verflaag weggeschuurd worden.

Pas na het grondig schuren van de trap kan deze opnieuw worden geschilderd.

Alternatief voor een gladde trap

Twijfel je na het lezen of antislip verf het juiste product is? Er zijn goede alternatieven op de markt. Zoals de antislip strip.

  • Maakt de trap antislip
  • Vertraagt slijtage verf- of laklaag
  • Levensduur tot 40 jaar

Antislip tape is al beschikbaar vanaf €50,00 per trap. De tape biedt antislip grip, markeert treden en maakt slijtvast.

Van een gefreesde antislipstrip heb je gemiddeld 40 jaar plezier. De trap antislip maken kan op veel verschillende manieren.

Inspiratie op Antislipstrip.NL             

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing