+31 (0)33 2450 667

Dit doet een anti slip strip

De trap in huis is geschilderd of gelakt. De treden zijn vlak en glad. Misschien niet té glad omdat stroeve antislip verf werd gebruikt.

Er is nog niemand van de trap gegleden. Dat wil je graag zo houden. Een anti slip strip lijkt overbodig.

Wat zijn nu vijf redenen waarom een anti slip strip toch altijd resultaat oplevert? Want de trap antislip maken is er maar één.

1. Voorkom van de trap glijden

Wanneer de trap gelakt of geschilderd is ontbreekt stroefheid om te remmen. Is bewust anti slip verf gebruikt? Door wrijving slijt de verf en wordt de trap alsnog glad.

Even gauw naar boven of naar beneden. Je voet glipt weg en hup….. daar lig je. Een ervaring rijker maar een illusie armer.

Met antislip op de trap wordt de voet geremd. Het is een natuurlijk aanvoelend randje op de trede waar je tegenaan loopt.

Of je nu met blote voeten, sokken of met schoenen aan de trap beloopt. Een kunststof anti slip strip is slijtvast en remt af.

Je glijdt niet meer weg van de treden. Uitglijden van de trap in huis wordt voorkomen.

Meer over verschillende trapprofielen

 2. Een antislip strip markeert

Beloop je de trap vaker in het schemer licht of donker? Een anti slip strip is zichtbaar op de trap. Een anti slip strip markeert.

Je ziet diepte beter en weet waar het einde (of begin) van de trap trede is. Mits je voor een contrasterende kleur gekozen hebt.

3. Bespaar kosten op schilderen

Met een anti slip strip wordt de voet geremd. Omdat er minder wrijving op de trede ontstaat, slijt de verf- of laklaag minder snel.

Het meest belopen vlak op de trap. De looplijn is vaak in het midden. Verf blijft langer mooi. De trap schilderen hoef je minder vaak te doen.

Is de trap net geschilderd en wil je schade voorkomen? Vraag professionele montage aan. 

Offerte schadevrije montage

4. Geen hersteltijd en kosten

We horen vaak dat mensen maanden bezig zijn met herstellen. Revalideren. Beperkter zijn in je eigen bewegingsvrijheid. Of angst hebben om weer van de trap te glijden. Wat kost van de trap vallen toch veel!

Met een anti slip strip bespaar je revalidatie tijd omdat uitglijden wordt voorkomen. Omdat de traprubbers duidelijk voelbaar zijn in de trede,

maak het belopen van de trap niet meer onzeker. Nu de trap antislip gemaakt is, is de veiligheid in het trappenhuis beter gewaarborgd.

5. Geef de trap meer uitstraling

Natuurlijk esthetisch wat persoonlijk is. Maar vaak wordt dit óók als reden opgegeven.

Een geschilderde trap krijgt nét dat beetje meer uitstraling wanneer een detail is aangebracht. Een geschilderde leuning of een aangebrachte antislip strip.

De anti slip strip wordt vaak in een kleur gekozen die terugkomt in het trappenhuis. Zoals de vloer of gekozen kleur op de wand. Gebruik de traprubbers als accent. 

De trap antislip maken

Wil je meer informatie over het antislip maken van de trap? Neem gerust contact met ons op. We zijn je graag van dienst! 

Klantenservice Antislipstrip.nl