+31 (0)33 2450 667

Wat is het verschil tussen freesprofielen en antislip tape op de trap

Met volle handen de trap aflopen, spullen op de trap of gewoon te snel willen gaan; van de trap afglijden overkomt velen! Met een simpele oplossing worden glijpartijen voortaan voorkomen.

Maar welke antislipvoorziening kies je? Bij Antislipstrip.nl zijn antislip tapes én freesprofielen verkrijgbaar. De voor- en nadelen van beide leggen wij hieronder uit.  

Freesprofiel_of_Antisliptape

Freesprofiel of antislip tape op de trap?

Beide typen hebben voor- en nadelen. Maar welke ook wordt gekozen. Het hebben van antislip op de trap heeft altijd voordelen.

 • Voorkomt uitglijden
 • Afname slijtage van de verf- of laklaag
 • Geeft uitstraling aan de trap

De meeste freesprofielen of antislip tapes zijn gemaakt van een zachte kunststof. Dit materiaal is kleurvast, eenvoudig in onderhoud en heeft een lange levensduur.

Kunststof strips zijn geschikt voor intensief gebruik. Antislipstrips van rubber zijn alleen leverbaar in een in te frezen versie (model ECO).

De ECO antislipstrip is stroever en zachter wat comfortabel aanvoelt. Wel zo fijn als de trap vooral met blote voeten of sokken belopen wordt.

Nagenoeg alle antislip strips liggen tot 2mm op het tredevlak. Het opstaande randje is geen belemmering, maar biedt de juiste hoogte om de voet te remmen.

Zo wordt de trap belopen, veiliger. Samen met een geribbelde bovenzijde ontstaat optimale antislip werking.

Een freesprofiel op de trap

Een freesprofiel op de trap wordt in een gefreesde sleuf gedrukt. De lamellen aan de onderzijde van de strip grijpen zich vast in de sleuf.

Een ingefreesde antislip strip wordt zonder lijm geplaatst en blijft daardoor tijdelijk verwijderbaar. Bijvoorbeeld wanneer de trap opnieuw geschilderd wordt.

Freesprofiel_AntislipstripNL

Voordelen freesprofielen

 • Duurzaam
 • Uitgebreid productaanbod
 • Maximaal 12mm breed

Nadelen freesprofielen

 • Blijvend gefreesde sleuf in treden
 • Eenmalig hogere investering
 • Wordt niet over volledige breedte treden aangebracht

Freesprofielen zijn in veel modellen beschikbaar. Wanneer de sleuven al aanwezig zijn, dient het juiste freesprofiel te worden gekozen. Uitleg over de verschillende modellen, is hier te vinden. 

Vakkundige montage freesprofielen

Het zelf frezen van sleuven voor antislipstrips is mogelijk wanneer je kluservaring hebt en de juiste freesmachine. Voorkom je liever schade aan de trap?

Schakel een ervaren monteur in. Dagelijks maken wij trappen veilig en slijtvast. Benieuwd naar de mogelijkheden en een vrijblijvende prijsopgave?

Offerte professionele montage

Handig genoeg en zelf aan de slag? Wij bieden het Uniek Startpakket© aan. Het pakket is samengesteld door onze professionals.

De kennis en ervaring met de geselecteerde producten en een montagehandleiding maken, dat de werkzaamheden goed en vakkundig kunnen worden uitgevoerd. Je kunt direct aan de slag!

Antislip_tape_AntislipstripNLZelfklevende antislip tape 

Het plaatsen van antislip tape vraagt om een goede voorbereiding en schoon werken. Zo wordt loslaten van de antisliptape op de trap voorkomen.

Bij iedere bestelling wordt een montage instructie standaard meegeleverd. Denk ook aan montagematerialen, zoals de Afstandhouder©.

Een (haast) onmisbare montagetool voor het kaarsrecht plakken van tape op de trap.

Voordelen antislip tape

 • Zelf te plaatsen
 • Goedkoper in aanschaf
 • Geschikt voor iedere vlakke ondergrond  

Nadelen antislip tape

 • Minimaal 16mm breed
 • Verwijderen wanneer trap opnieuw wordt geschilderd
 • Beschadiging houtwerk trap bij onvakkundig verwijderen

Een antislip tape kan toegepast worden op iedere vlakke ondergrond van hout, glas, beton of natuursteen. Heeft de ondergrond onregelmatigheden of een structuur; zet deze eerst in een primer.

De lijmrug van een zelfklevende antislip strip heeft een minimale breedte van 15mm nodig voor een goede hechting. Daarom is een tape altijd breder dan een freesprofiel.

In antislip tapes zijn ook beschikbaar met een structuurkorrel. Deze zijn stroef, maar hebben geen opstaand randje. De antisliptapes zijn in verschillende breedtes leverbaar en geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. 

Samples beschikbaar

Het is mogelijk om samples aan te vragen van kunststof of rubberen infrees antislip strips of anti slip tapes. Het sample kunt u beoordelen op pasvorm, model en kleur. Een sample is ongeveer 10cm lang. 

Samples bestellen

Antislip Tape

Antislip Tape

Startpakket Antislip Tape

Startpakket Normaal

Startpakket ECO

Startpakket Dektrede

Montagematerialen