+31 (0)33 2450 667

Bescherm je veilige trap

Een goed verzorgde trap is een blikvanger in huis. Of je nu kiest voor een warme houten uitstraling of een mooi geschilderde trap.

Een beschermende laklaag is essentieel om de trap er langdurig op zijn best uit te laten zien. Traplak biedt bescherming.

Maar er zijn enkele belangrijke overwegingen die je in gedachte moet houden wanneer de trap wordt afgelakt. Vooral met betrekking tot de veiligheid.

Waarom traplak gebruiken?

Traplak wordt vaak aangebracht over een geschilderde trap of direct op de houten ondergrond. Het biedt een solide beschermlaag die helpt om de trap te beschermen tegen krassen, slijtage en algemene veroudering.

Dit is vooral belangrijk in drukbelopen trappenhuizen. Bovendien geeft traplak een mooie glans. Het kan de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukken.

  • Biedt bescherming
  • Verbetert de uitstraling
  • Verlengt de levensduur

Risico's van een gelakte trap

Hoewel traplak vele voordelen biedt, maakt het de trap ook glad. Een gladde trap kan gevaarlijk zijn. Vooral in huizen met kinderen, senioren of mensen met beperkte mobiliteit.

Uitglijden en vallen zijn ernstige risico’s die je niet wilt nemen. Daarom is het belangrijk om naast bescherming ook aandacht te besteden aan de veiligheid.

Antislip traplak; dé oplossing?

Er zijn speciale soorten traplak met antislip functie op de markt. Deze lakken bevatten kleine deeltjes die de wrijving verhogen en zo het risico op uitglijden verminderen.

Antislip traplak lijkt de ideale oplossing, maar het is belangrijk om te beseffen dat deze antislipfunctie slechts tijdelijk is.

Door regelmatig gebruik, slijt de lak en daarmee ook het antislip effect. 

5 nadelen van antisliplak

Blijvend veilig traplopen

Voor een blijvende en effectieve oplossing kun je antislip strips overwegen. In tegenstelling tot antislip traplak, bieden antislipstrips een permanente oplossing tegen uitglijden.

Bovendien remt een antislip strip de voet waardoor slijtage van de verf- of laklaag sterk afneemt.

Antislipstrips zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, stijlen en modellen. Stem de antislipstrip af op de uitstraling van het trappenhuis.

  • Blijvende veiligheid
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Esthetisch aanpasbaar

Montage antislipstrips

Kies met antislip strips voor blijvend veilig traplopen. Antislipstrips of plakbare antislip tapes zijn kleur- en slijtvast.

Een ingefreesde antislipstrip is ook na het schilderen van de trap eenvoudig terug plaatsbaar.

Hoe kies je de beste oplossing?

Bij het kiezen van de juiste bescherming voor je trap, moet je zowel esthetiek als ook veiligheid overwegen.

Traplak kan je trap beschermen en er mooi uit laten zien, maar het maakt de treden ook glad. Antislip lakken bieden tijdelijke verlichting, maar vereisen regelmatig onderhoud.

Antislip strips daarentegen bieden een duurzame oplossing voor een veilige trap. Ga bij het maken van een juiste keuze na welke specifieke behoeften in het huishouden er zijn.

Heb je jonge kinderen of oudere personen in huis? Dan is een permanente antislip oplossing waarschijnlijk de beste keuze. Voor minder intensief gebruik, kan een combinatie van traplak en antislip strips ook effectief zijn.

Keuzehulp antislipstrips

Mooi en veilig traplopen

Het lakken van je trap is een uitstekende manier om de levensduur te verlengen en uitstraling te verbeteren. Maar vergeet niet om ook aan de veiligheid te denken.

Een gladde trap kan leiden tot gevaarlijke situaties. Hoewel antislip lak tijdelijk helpt, bieden antislipstrips een blijvende oplossing.

Door deze opties te combineren, kun je lang genieten van een mooi en veilige trap in huis. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie. Bescherm je gezin tegen onnodige risico’s.