+31 (0)33 2450 667

Trap frezen, zelf doen of laten doen?

Het trappenhuis is voor Antislipstrip.nl bekend werkgebied. Als u besluit trapprofielen in de treden van uw trap te monteren is het van belang een tweetal punten van te voren te overwegen.

  • Welk profiel wilt u op uw trap?
  • Gaat u alles zelf doen of laat u het trap frezen aan een professional over?

Antislip profiel keuze

Trapprofielen zijn er in vele soorten en maten. Het meest gebruikte profiel is type ‘normaal’. Dit profiel wordt in een sleuf van 10 mm diep en 8 mm breed gefreesd.

Kiest u voor type ‘Eco’ of 'Dektrede’ dan zijn de sleufmaten anders. Vooral de diepte en breedte van de sleuf die gefreesd moet worden, zijn natuurlijk essentieel om de antislip strip stevig en stabiel te kunnen plaatsen.

Daarom adviseren wij u een ervaren installateur de sleuven in de trap te laten frezen.

Ervaren trap frezen installateur

Met tientallen jaren ervaring in de trappenbouw zijn onze installateurs bedreven in hun werk. Dat wat u een dag kost, kost hen een uur! Sleuven in de trap frezen voor antislip profielen doen zij dagelijks.

De benodigde frees apparatuur is aangepast op het vakkundig uitvoeren van de werkzaamheden.

De freesmachine die u in een willekeurige bouwmarkt kunt huren is 9 van de 10 keer niet geschikt om sleuven in traptreden mee te frezen!

Zeker voor trappen met een draai, komen freesmachines lang niet altijd ver genoeg in de hoeken. 

Antislip trap frezen met minimale hinder

Voordat de installateur met de werkzaamheden start, wordt de juiste sleufmaat bepaald. Het is daarom belangrijk dat het profiel aanwezig is.

Tijdens het trap frezen, vinden wij het belangrijk dat minimale hinder ontstaat. Het werk wordt adequaat en netjes uitgevoerd. Na het frezen van de trap wordt de veiliger gemaakte trap, schoon opgeleverd.

Als het freeswerk is verricht, kunt u zelf eenvoudig de strips installeren. Uiteraard mag u die klus ook bij ons neerleggen.

Prijs antislipstrips plaatsen aanvragen

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing