+31 (0)33 2450 667

Trap antislip maken voor of na schilderen?

“We willen de trap opnieuw schilderen. Kunnen we dit beter voor het infrezen en plaatsen van de strips doen of erna?” Een veelgestelde vraag bij montage van antislipstrips.

Trap schilderen stappenplan

De trap schilderen en antislip maken plan je nauwkeurig in. Het plaatsen van antislipstrips kan vóór of na het schilder van de trap plaatsvinden.

Beide werkwijzen kennen voordelen en aandachtspunten. Je leest ze hier. Beoordeel hierna welk stappenplan voor het schilderen van de trap in jouw planning het beste past. 

Antislip vóór trap schilderen

Is er ruimte in de planning? Dit is de meest gekozen werkwijze. De sleuven voor antislipstrips worden gefreesd vóór het schilderen van de trap.

De trap schilderen staat meestal kort na frezen van antislipstrips ingepland. Daarom worden antislip strips niet in de gefreesde sleuf gedrukt.

De antislip strips worden door onze monteur professioneel op lengte gemaakt en genummerd achter gelaten. 

Het plaatsen van antislip strips doe je zelf nadat de trap geschilderd is. Ingewikkeld? Je krijgt duidelijke instructie over hoe dit eenvoudig gaat. 

Om de trap antislip te maken, dienen sleuven vrij gemaakt te worden van stof, verfdruipers of ander soortig bevuiling.

TIP! Het plaatsen van de antislip strips kan gedaan worden zodra de verf is uitgehard.

Offerte montage aanvragen             

Montage na schilderen trap

Kom je er na het schilderen van de trap pas achter, dat de trap glad is? De trap antislip maken kan ook na het schilderen. (Ook als dit in de planning beter past.)

De verflaag op de trap moet goed zijn uitgehard. Sleuven worden gefreesd met bescherming op de apparatuur. Zo worden krassen in de geschilderde trap voorkomen.

De gekozen antislip strips worden professioneel door onze monteur geplaatst. Je kunt direct gebruikmaken van een veilige trap.

Geschilderde trap en noesten

Het komt gelukkig heel weinig voor. Na het schilderen de trap antislip maken heeft één aandachtspunt. Als noesten in het hout aanwezig zijn.

Vakkundig werd iedere noest weggewerkt onder een dekkende verflaag. Wat onder de geschilderde trap zit, is vaak niet te zien voor een monteur.

Als een noest precies op de plaatst zit waar een sleuf gefreesd wordt, kan deze uitspringen. Dit brengt herstelwerk met zich mee.

Onze monteur vult de ruimte éénmaal op met houtvuller. De afwerking is voor je eigen rekening. Dat wil zeggen: het glad schuren en bijtippen van de gevulde plek.

Of noesten in het hout aanwezig zijn, kan het beste worden beoordeeld wanneer de trap nog niet geschilderd is.

Wanneer trapverf uitgehard is

Met trapverf is de trap vaak na enkele uren al weer beloopbaar. De verf of lak is stofdroog. Voor het uitharden van verf (of lak) staat een langere termijn.

Verf op waterbasis is doorgaans na 7 dagen uitgehard. Trapverf op synthetische basis duurt langer. Na 4 weken is deze verf voldoende uitgehard.

TIP! De uithardingstijd van een geschilderde trap versneld door goed ventileren. Bij mooi, droog weer is dit makkelijker te realiseren. Ramen en deuren open.

Trap schilderen & antislip maken

De trap schilderen en antislip maken vraagt afstemmen. Neem contact op met Antislipstrip.nl voor de montageplanning of levering van antislip strips.

Bel 0346-215679