+31 (0)33 2450 667

Nieuwe trap schilderen

Uw nieuwe woning is opgeleverd. Een heugelijk moment! Alle vertrekken worden ingericht. Vloeren, wanden en raambekleding. Maar wat doet u met de trap?

Wanneer uw trap schilderen

De trap in huis staat erom bekend om als laatste onderdeel te worden opgefrist. Logisch ook. De intensief gebruikte ruimte, houd je het liefst als nieuw wanneer deze is aangepakt!

Inspiratie nieuwe trap?

Het is niet ongebruikelijk meer, dat de sfeer in het trappenhuis aansluit op die van de gehele woning. Kiest u voor een witte trap met kleurrijke wanden?

Schildert u de trap zwart, blauw, roze of groen? Of laat u de trap wrappen met een folie? In veel kleuren en prints mogelijk!

Inspiratie trap opdoen

Stappen trap schilderen

Het trappenhuis opknappen vraagt om plannen. Deze belangrijke verkeersruimte in huis is tijdelijk minder toegankelijk.

In veel gezinnen wordt één ouder en de kinderen tijdelijk elders ondergebracht. Op vakantie? Logeren bij vrienden of familie? Ongestoord kan de schilderklus nu worden geklaard.

  1. Bescherm de omgeving tegen stof, verf en andere klusongelukken. Dek deze af met folie en vloerbeschermers.

  2. Herstel beschadigingen en schuur de treden, stootborden en zijkanten van de trap voor een goede hechting van de nieuwe verflaag.

  3. Maak de treden schoon- en vetvrij. Laat de trap drogen.

  4. Breng een eerste laag aan. Het mooiste is, wanneer de grondlaag in eenzelfde kleur wordt aangebracht als de definitieve laag.

  5. Wanneer de verf goed is gedroogd, kunnen volgende lagen worden aangebracht.

  6. Maak de trap antislip om ongevallen te voorkomen.

Werk- en droogtijd trap

Hoewel schilders doorgaans maar kortdurend aan de traptreden werken, heeft een nieuwe verflaag baat bij rust. Drogen tot de volgende laag wordt aangebracht.

Goede ventilatie draagt positief bij. Werkt u in het voorjaar of de zomer? Zet de ramen en deuren maar open!

Geschilderde trap? Spiegelglad!

Dit had u vast niet van tevoren bedacht. Een als nieuwe trap, die spiegelglad wordt opgeleverd. Nu lopen uzelf en uw dierbaren risico op uitglijden. Met antislip op de trap wordt uitglijden voorkomen!

Uw trap antislip maken 

Of de trap nu geschilderd, gelakt of gewrapt is. Of voorzien van renovatietreden. De trap antislip maken voorkomt veel onnodige risico’s!

Een ingefreesde antislip kan zowel voor- als na het schilderwerk. Wordt uw trap gewrapt? Dan is het verstandig om de sleuven te laten frezen vóórdat de folie wordt aangebracht.

Een antislip tape brengt u aan zodra de verf- of laklaag volledig is uitgehard. Gemiddeld na 7 dagen (verf op waterbasis).

Met professionele montage van een ingefreesde of geplakte antislip op uw trap, bent u gegarandeerd van;

  • Vakkundige plaatsing
  • Product garantie
  • Kleur- en modelkeus

Ik wil vakkundige montage