+31 (0)33 2450 667

Zwarte verf trap

Een zwart geschilderde trap. Prachtig! En helemaal van nu. Maar met welke verf, verf je de trap mooi zwart?  Waar je op moet letten bij het zwart schilderen van de trap.

Welke grondverf voor trap

Een trap zwart schilderen, vraagt om een goede basis. De vaak gebruikte witte grondverf is niet persé ongeschikt. Het zorgt voor een minder mooi dekkende laag.

Welke grondverf voor de trap is beter geschikt? Gebruik een grondlaag in een donkere kleur. Bij veel verfspeciaalzaken is zwarte grondverf leverbaar.

Wanneer de zwarte grondlaag is aangebracht, kan de trap zwart geverfd worden.

Zwarte trap verf kiezen

Een hoogglans geschilderde zwarte trap springt in het oog. De verf glanst. Het is de meest gekozen verfsoort voor trappen. Niet alleen vanwege de luxe uitstraling. Ook omdat met deze verf, de trap makkelijk schoon te houden is.

Hoogglans trapverf biedt bovendien veel bescherming; het is meer slijt- en krasvast. Het nadeel van hoogglans verf is, dat de trap glad wordt. De trap antislip maken wordt aanbevolen.

Matte zwarte verf op de trap maakt de trap stoerder en rustig. Eenzelfde uitstraling als bijvoorbeeld beits.

Omdat matte verf weinig licht reflecteert, camoufleert matte verf op de trap beter. Matte trapverf wordt dan ook veel gekozen wanneer de houtsoort wat minder mooi is.

Gebruik zwarte zijdeglans verf voor een warme, slijtvaste uitstraling. Zijdeglans is een gemiddelde van matte en hoogglans trapverf.

Zijdeglans verf geeft een warme uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud. Onregelmatigheden in het hout worden minder goed weggewerkt. 

Trap antislip maken

Nu de trap zwart is geverfd wil je deze natuurlijk zo lang als mogelijk mooi houden. Natuurlijk wil je de trap zo lang als mogelijk mooi houden.

Bovendien wil je voorkomen dat je van de trap af glijdt. Met een antislipstrip bereik je beide. De trap antislip maken heeft voordelen.

  • Voorkomt uitglijden
  • Maakt verf meer slijtvast
  • Verfraai de trap

Bij iedere stap op de trap wordt de voet geremd. Een geremde voet zorgt voor minder wrijving. Met minder wrijving op de trap, neemt slijtage van de zwarte verf op de trap af.  

Meer informatie over het antislip maken van de trap?  Neem contact op met onze klantenservice

Informatie slijtvaste zwarte trap             

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing