+31 (0)33 2450 667

Antislip rubber tape

Uitglijden door gladde traptreden is een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen in het trappenhuis. 

Voorkom ongelukken en maak de traptreden anti slip. Antislip rubber tape op de trap is eenvoudig aan te brengen en voordelig geprijsd. Uitglijden wordt voorkomen.

Bij Antislipstrip.nl worden verschillende modellen antislip tape in diverse RAL-kleuren aangeboden.  

Aanbod antislip tape             

Wat trap rubber strips doen

Antislip rubber tape is een plakstrip voor traptreden voorzien van ribbels op de bovenzijde. 

Antislip rubber tape

Een rubber trap strip ligt ongeveer 2mm op de traptrede waardoor je tegen een opstaand randje loopt.

De geribbelde loopzijde biedt extra antislip grip op de trap.

Materiaal antislip rubber tape

In tegenstelling tot wat men denkt, is antislip rubber tape niet van rubber gemaakt. Volwaardig rubber is zelfs ongeschikt voor het antislip maken van de trap.

Rubber geeft af wanneer er wrijving ontstaat en is van oorsprong altijd zwart. Het kleuren van rubber gaat gepaard met een langdurig chemisch proces. Denk maar aan een fiets- of autoband.

Antislip rubber tape is gemaakt van een zachte kunststof. Het kunststof wordt verwarmd en onder hoge druk door een matrijs geperst.

Duurzame antislip tape

Met kunststof antisliptape op de trap ben je verzekerd van een veilige trap met een product dat een lange levensduur heeft. 

  • Slijtvast
  • Kleurvast
  • Maatvast

Kunststof is zeer slijtvast en is beschikbaar in velen kleuren. Waaronder de aangeboden RAL-kleuren uit het assortiment.

Het kunststof is bewust wat zachter gehouden. Daardoor voelt deze comfortabel aan tijdens het belopen op de trap. 

De materiaalsamenstelling maakt, dat de strip bestand is tegen normale temperatuur schommelingen. Zo blijft het lijmvlak op de juiste plaats vastzitten. 

Uitleg plakken rubbertape             

Lijmverbinding traprubber

Onder de antislip rubber tape is een transparante, sterkklevende, lijmrug geplaatst. Deze lijmverbindig is uitvoerig getest en zeer krachtig.

Omdat een goed vet- en stofvrije ondergrond belangrijk is voor de hechting, wordt de antislip rubber tape verwerkt in een steriele ruimte.

De lijmrug kan - indien ongeplakt - na 12 maanden zijn lijmkracht verliezen door indrogen. Wij adviseren dan ook om niet te lang te wachten met het plakken van antisliprubbertape na aankoop.

Anti slip rubber bestellen

Antislip rubber tape is beschikbaar in vijf RAL-kleuren en twee modellen. Een rol van 15 meter is doorgaans voldoende voor één trap. Maar zelf de benodigde lengte antislip tape opmeten, raden wij aan.

Wil je de antisliptape niet over de volledige breedte van de trap? Met rondlopende uiteinden wordt loslaten van hoekjes voorkomen. 

Montagematerialen

Antislip Tape

Antislip Tape met ronde uiteinden

Sample antislip tape Elegant

Startpakket

Montagematerialen

Antislip Tape

Antislip Tape met ronde uiteinden

Sample antislip tape Robuust

Startpakket