+31 (0)33 2450 667

Antislip rubber trap

Na het schilderen of lakken van de trap, kan deze glad aanvoelen. Voorkom ongevallen, zoals uitglijden van de trap. Plaats een antislip rubber.

Hier lees je wat een traptrede rubber is. Hoe deze de trap stroef maakt. En waar een traprubber nog meer voor dient.

Wat een anti slip rubber is

Een traptreden rubber wordt op de trap geplakt of in gefreesd. Het is een antislip strip waarmee uitglijden van de trap wordt voorkomen.

Het opstaande randje en (meestal) een geribbelde bovenzijde zorgen ervoor dat de voet wordt afgeremd.

antislip_rubber_trap

Het rubber op de trap is iets meer dan 1mm hoog. Precies genoeg om de voet te remmen. Ook wanneer je de trap met schoenen of harde zolen, zoals pantoffels, beloopt.

Slijtvast met traprubber

Er is nog voordeel van een voet die geremd wordt. De wrijving op de traptrede neemt af. Doorgaans slijt verf eerder wanneer wrijving ontstaat.

Door het afnemen van deze wrijving, blijft de verflaag langer mooi. Minder vaak de trap schilderen, zal velen aanspreken!

Waar trap rubber van gemaakt is

In tegenstelling tot wat men denkt, is een traprubber meestal niet van rubber gemaakt. Volwaardig rubber is te zacht voor een antislip strip.

Bovendien alleen in de kleur zwart leverbaar (denk aan een autoband). Beloop je de trap met een volwaardig rubberen strips, dan kun je strepen op de trap verwachten.

Rubberstrip of kunststof strip

Een traptrede rubber is gemaakt van een combinatie met rubber (genaamd TPE). Of van een zachte kunststof.

Kunststof heeft veel voordelen. Bovendien is een veel groter assortiment beschikbaar.

  • Slijtvast
  • Kleurvast
  • Groot aanbod

Het TPE rubber is stroef en zacht. Comfortabel wanneer je de trap met sokken of blote voeten beloopt. Maar als de trap vooral met schoeisel belopen wordt, raden wij rubber op de trap af.

ECO trap rubber strips

Antislipstrip.nl is voorstander van duurzame producten. Speciaal volgens het Cradle to Cradle principe werd de antislipstrip ECO gemaakt.

Wij bieden dit recyclebare traprubber aan. De rubberen strip is in één maatvoering met 8 kleuren leverbaar.  

Het model is geschikt om in te frezen in de trap. Het frezen van sleuven kan worden uitbesteed aan een ervaren monteur. Vraag hiervoor een offerte aan.

Prijs rubber in trap frezen