+31 (0)33 2450 667

Zelf antislip strips infrezen

Ben je handig en ga je graag kostenbesparend te werk? Maak de trap veilig. Ga zelf antislip strips infrezen. In dit artikel geven wij handige tips.

Naast tips worden ook valkuilen benoemd. Zo kom je niet voor verassingen te staan tijdens het antislip maken van de trap.

Kies het antislip profiel

Het aanbod van antislip profielen is groot. Voor ieder type gebruik. Voor iedere smaak. Voor iedere sfeer. Vóórdat sleuven worden gefreesd, is het goed om vast te stellen welk antislip profiel geplaatst wordt.

Bestel samples. Lees over de verschillende kwaliteiten. Beoordeel welk antislip profiel het best passend is voor jouw type gebruik.

Sample bestellen             

 
Tip! Het is raadzaam om de antislipstrip in huis te hebben voordat de sleuven worden gefreesd. Of ten minste een sample. Alleen zo kan de juiste sleufmaat worden bepaald.

Waarom verschillende kwaliteiten?

Een antislip strip gaat langer mee als deze is afgestemd op het type gebruik. In een bedrijfspand worden andere antislipstrips geplaatst dan thuis.

Antislip strips zijn daarom in verschillende kwaliteiten leverbaar. Bij Antislipstrip.nl worden verschillende kwaliteiten aangeboden.

Tip! Neem contact op met de klantenservice wanneer advies over de antislip strip gewenst is.

Het kan natuurlijk zijn dat niet de kwaliteit, maar de kleur het belangrijkste uitgangspunt is. Ook dan is het goed om te weten hoe de antislip strip het langste mee gaat.

Sleuven in de trap frezen

Je hebt de beschikking over een freesmachine. De freesdiameter moet zijn afgestemd op het gekozen antislipprofiel. Welke schachtmaat is nodig?

Tip! Is er één draaiing of zijn er meerdere draaiingen in de trap aanwezig? Beoordeel vooraf tot hoever de freesmachine in de binnenbocht komt. Deze maat is leidend voor alle traptreden. Sleuven_op_trap_antislip

Aan de uiteinden van traptreden wordt doorgaans niet gelopen. Het is niet heel erg wanneer de sleuf niet tot einde traptrede komt.

Valkuil. Wanneer de afstand groter dan 15cm wordt, kan schijnveiligheid optreden. Precies op het punt waar gelopen wordt, moet een antislipstrip zijn aangebracht.

Onze monteurs hebben hun freesapparatuur aangepast op het type werk. Sleuven frezen in trappen is hun dagelijks werk. Gemiddeld komen zij tot 8cm aan de uiteinden in een binnenbocht uit.

Rechte sleuven in de juiste diepte

Frees rechte sleuven in de trap. Zorg ervoor dat alle sleuven de juiste diepte hebben. Stel de machine hier op in en gebruik een geleider.

Valkuil. De sleufdiepte dient exact passend te zijn op de gekozen antislip strip. Met de juiste sleufdiepte wordt inzakken van de antislip strip in de sleuf voorkomen. 

Alle sleuven lopen over een gelijke maat op de traptreden. Als ware een waaier op de trap. Dat geeft het meest rustige beeld.  

Aan het werk? Houd je trap schoon

Tijdens het frezen van sleuven komt zaagsel vrij. De trap is een klein werkgebied. Houd je trap schoon. Zo blijft het werkgebied overzichtelijk en een veilige werkplek.

Antislipstrip in trap plaatsen

Antislip strips kunnen worden geplaatst zodra de sleuven zijn gefreesd. Hoe je antislipstrips plaatst, lees je in een ander artikel.

Trapstrips zelf plaatsen             

Meer tips of toch uitbesteden?

Tip! Aan het Startpakket antislip strip© is een montage instructie toegevoegd. De instructie is geschreven door onze ervaren monteurs. 

Wanneer je niet beschikt over de juiste apparatuur, loont het om uitbesteden van het werk te overwegen. Vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Startpakket Normaal

Startpakket ECO

Startpakket Dektrede

Montagematerialen