+31 (0)33 2450 667

Antislip op trap; voor en na

Een gewone trap in een woonhuis. Wanneer antislipstrips worden geplaatst, is het altijd spannend. Niet voor ons. Maar voor de eigenaar.

Hoe ziet de trap eruit nádat de trap antislip is gemaakt? Hoe voelt een antislipstrip? En maakt de strip wel echt antislip?

Wat een antislipstrip doet

Een antislip strip maakt de trap veilig. Een antislipstrip accentueert. Een antislipstrips draagt bij aan langer profiteren van de verf- of laklaag. Een antislipstrip veranderd de sfeer.

Voor en na montage antislipstrips

In beeld brengen wij hoe de trap in huis was vóór montage. De sleuven werden gefreesd. Antislipstrips zijn geplaatst. Voor montage kreeg de eigenaar keus. Welk model en in welke kleur mag de trap veilig worden gemaakt?

Deze Essenhouten trap met rechte treden was erg glad. De eigenaar kende de voordelen van antislipstrips. Na kortdurend overwegen, werd de knoop doorgehakt. Antislipstrips werden aangebracht. De strakke uitstraling bleef behouden.

Voor_en_na_antislipstrip_op_trap 

Antislipstrips in hardhouten trap 

Antislipstrips kunnen goed in hardhouten trappen worden geplaatst. Het eindresultaat is vaak mooier. Hardhout heeft een fijnere structuur. 

Hoewel er héél harde houtsoorten zijn. Of houtsoorten, zoals met Bamboe, waarin veel lijm is verwerkt.

Sleuven frezen in hardhout vraagt om een deskundige aanpak. Frezen in lagen. Of met continu een vlijmscherp freesje.

Na het frezen van sleuven in hardhouten trappen, wordt de gekozen antislipstrip aangebracht. De trap is direct beloopbaar.

Risico's frezen in hardhout

Hardhout heeft één voordeel. Er zijn nagenoeg geen noesten. Een noest in de trap vormt een klein risico. Dat is wanneer de noest wordt geraakt tijdens het frezen.

Een noest kan uitspringen. Dat brengt herstelwerk met zich mee.

Bij Vuren- of grenenhouten treden, zijn vaker noesten aanwezig.    

Gekozen strip wordt geplaatst

Tijdens montage kan worden gekozen welk model antislipstrip wordt aangebracht. Geplaatst zijn antislipstrips in de kleur antraciet. Gekozen is voor het model ECO. Antislip strip ECO heeft een stroeve en zachte structuur.

De strip voelt comfortabel in gebruik. Zeker wanneer met sokken of blote voeten gelopen wordt.

Ook de trap antislip maken?

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het antislip maken van de trap. 

Prijs antislip op trap aanvragen