+31 (0)33 2450 667

Verwijderen antisliprubber

Tijdens het opknappen van de trap komt u soms voor uitdagingen te staan. Bij het verwijderen van vastzittende infrees antislip rubbers bijvoorbeeld.

Antislip rubbers in de trap zijn essentieel voor de veiligheid, maar kunnen na langdurig, intensief, gebruik slijten of beschadigd raken. Dan is vervangen wenselijk.

Het verwijderen van rubberen antislip kan echter een complexe taak zijn, vooral als ze zeer vastzitten. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Lijmresten, een geplaatst antisliprubber in een te smalle sleuf of verf- of laklagen over de traprubber kunnen het eenvoudig weghalen, bemoeilijken.

Hoe de antislip verwijderen? 

Tips die u helpen bij het verwijderen van vastzittende infrees antislip rubbers leest u hieronder.Tips_verwijderen_Antisliprubber

Waarom zit traprubber vast?

Vooropgesteld dat een antislip rubber altijd eenvoudig weg te halen moet zijn; weet u wat de oorzaak is dat deze zo vast zit?

Zit het trap rubber vastgelijmd? Geplaatst in een te smalle sleuf? Zijn er lak- of verflagen over de rubbers aangebracht?

Wanneer bekend is wat de oorzaak is van de vastzittende antislip traprubber, kan makkelijker een strategie worden gekozen. In algemene zin, werken de volgende maatregelen doeltreffend.

Werk met handgereedschap

Met een platbekschroevendraaier steekt u onder het antisliprubber. Indien gewenst, kan met een hamer kracht worden bijgezet.

Wanneer deze methode niet lukt, kan aan een scherpe, smalle, beitel worden gedacht. Nadeel van een beitel is, dat deze de sleuf kan aantasten.

Met een tang kunnen de antisliprubbers uit de sleuf worden losgetrokken. Een begin moet dan, voor goede houvast, zijn gemaakt.

Het is raadzaam om met beschermende handschoenen en eventueel een veiligheidsbril te werken om verwondingen te voorkomen.

Verwijder door verwarmen

Is de traprubber gelijmd of vastgezet door lak- of verflagen, dan kan deze worden verwarmd. Door verwarmen met een bouwföhn wordt de lijm, verf of laklaag verzacht. Begin met een hoekje.

Probeer de te verwijderen antislip rubber op te tillen met een stanleymes of beitel. Wanneer dit nog niet lukt, verwarmd u het gebied nogmaals.

Houdt de föhn op veilige afstand om oververhitting en schade op de trap te voorkomen.

Machinaal verwijderen antislip

Een veelgehoorde oplossing is, het opnieuw frezen van de sleuven. De te verwijderen antislip rubber wordt als het ware uitgefreesd.

Het trap frezen met antisliprubber kan, maar wees er op bedacht dat het rubber smelt tijdens dit proces. Er zijn veel freesjes nodig om de trap antislip vrij te krijgen wat het tot een kostbare onderneming maakt.

Chemische oplossing verlijming

Als zeker is dat de traprubber is vastgelijmd, kunt u chemische lijmverwijderaar gebruiken.

Het forceren van de antisliprubber kan leiden tot beschadigingen aan de trap; zorg ervoor dat u de juiste maatregelen treft bij het gebruik van chemische middelen.

Herstel na verwijderen antislip

Het verwijderen van rubber overblijfselen in de sleuven is nodig om de basis weer goed te maken voor een nieuwe antisliprubber.

Gebruik een stanleymes om eventueel resterende stukjes rubber of lijm te verwijderen. Of schuur de oppervlakte glad met een fijne schuurpapier.

Nieuwe antislip in trap?

De gefreesde sleuf in uw trap vormt de basis voor een nieuw traprubber. Wat zijn de breedte- en dieptemaat? Bekijk op Antislipstrip.nl welk model passend is in deze sleufmaat.

Bestel Samples om voortijdig te passen, zodat u het juiste model zeker weet.

Ik wil nieuwe antislipstrips             

Reinig voor plaatsing van de antisliprubber, de sleuven grondig met een stofzuiger en een vochtige doek om stof en bevuiling, zoals verf- of lakresten, te verwijderen.

Controleer nogmaals of de sleuven beschadigd zijn geraakt of dat er onregelmatigheden hersteld moeten worden.

Lees deze tips voor het plaatsen van een nieuw antisliprubber in de trap. Zo profiteert u komende jaren van uw mooi opgeknapte én veilige trap!

Nog niet gelukt? Advies

Het verwijderen van antislip rubbers van uw trap kan een uitdagende klus zijn. Met de juiste aanpak en gereedschappen is het mogelijk om de antisliprubbers te verwijderen.

Komt u er toch niet uit? Vaklieden hebben de juiste kennis om u verder op weg te helpen. Bel 033-2450667 voor vrijblijvend advies of hulp met de Klantenservice van Antislipstrip.nl.

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing