+31 (0)33 2450 667

Vervangen anti slip strips

De basis voor langdurig een veilige trap met anti slip strips kunnen belopen, is een goed gefreesde sleuf met een passende antislip strip.

Gaat u anti slip strips vervangen, dan dienen sleuf en antislip strip op elkaar te zijn afgestemd. Hieronder leest u over de aandachtspunten.

Bij Antislipstrip.nl zijn veel maten antislipstrips leverbaar. Wilt u deskundig en vrijblijvend advies, neem contact op met de klantenservice

Overzicht maten antislipstrips             

Redenen vervangen antislipstrip

Een goed geplaatste antislipstrip gaat circa 40 jaar mee. We gaan er dan van uit, dat de geplaatste anti slip strip is afgestemd op het type gebruik. 

Vaker dan het verstrijken van de levensduur, worden anti slip strips vervangen omdat de kleur niet meer voldoet.

Ook veel gehoord is, dat lak- of verfbeurten de anti slip werking hebben aangetast. Ons advies is, om antislip te verwijderen als de trap geschilderd wordt.

  • Andere kleurkeuze
  • Aangetaste antislip functie
  • Versleten antislip strip

Wanneer een antislip strip in een sleuf wordt geplaatst met afwijkende sleufmaat, heeft dit consequenties voor de levensduur.

De antislip strip kan versneld slijten of wegzakken in de sleuf. De functie van het opstaande antislip randje gaat dan verloren.

Na de levensduur van 40 jaar is antislipstrips vervangen verstandig. U zult merken dat de antislip werking, na vervangen, weer optimaal is.

Sleufmaat opmeten

Antislip strips zijn leverbaar in veel verschillende modellen. De maat van de sleuf is leidend wanneer antislip strips vervangen worden.

Vervangen_Antislip_strip

Het doel van een antislipstrip in de gefreesde sleuf is, dat de vervangen strip zich vastgrijpt in de sleuf met de lamellen aan de zijkant. 

Of, wanneer het een massieve antislipstrip is, dat deze niet uit de sleuf omhoog komt, na plaatsing.

  • Breedte sleuf
  • Diepte sleuf
  • Lengte sleuf

De meest gangbare breedtemaat is 7mm - 8mm. De meest voorkomende dieptemaat is 9mm - 10mm. Kies antislip strip Normaal wanneer dit de sleufmaat is.

TIP! Meet de maten op met een schuifmaat. Of gebruik een stukje papier waarop u de breedte en diepte aftekent. Op de millimeter nauwkeurig.

De lengtemaat van iedere sleuf gebruikt u om het benodigde aantal meters te berekenen. Voor plaatsing vindt u hier de instructie.

Passen van nieuwe antislip

Ondanks dat meten = weten is, is het verstandig om antislip strips voortijdig te passen. Niet alleen de maat kan afwijken.

Ook het materiaal van de te vervangen anti slip strip kan zijn aangepast. Veel antislipstrips zijn harder gemaakt, wat een slijtvaster profiel oplevert.

Met samples van Antislipstrip.nl weet u zeker dat u in de juiste antislipvoorziening investeert. 

Verkeerde antislip vervangen

Wanneer een vervangen antislip strip wordt geplaatst in een sleuf die te diep of te breed is, kan de anti slip strip op termijn in de sleuf wegzakken.

Naast dat dit schijnveiligheid in de hand wekt, geeft het een verstorend beeld op het tredevlak. Dit kan worden voorkomen.

Een te diepe sleuf kan worden opgevuld. Opvulmateriaal is beschikbaar bij Antislipstrip.nl in de webwinkel.

Een te brede sleuf vraagt om een andere oplossing. Onze monteurs denken graag met u mee. Bel 033 245 0667, onze klantenservice.

Monteur vervangt antislipstrip

De monteurs van Antislipstrip.nl zijn ervaren in het vervangen van antislipstrips. Zij werken dagelijks, in heel Nederland, aan het veilig maken van trappen.

Wilt u het de anti slip strips laten vervangen door een professional, vraagt u dan een vrijblijvende offerte aan.

TIP! Geef bij het aanvragen van een offerte de (geschatte) sleufmaat op. Dan wordt direct het juiste voorstel naar u verzonden.

Offerte vervangen antislipstrips                        

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing