(+31) (0)346 215 679

Vervangen van antislip strips

De basis voor langdurig gebruiksplezier van een antislip strip, is een goed gefreesde sleuf. Maar wat kunt u doen wanneer de sleuf al aanwezig is, maar een passende antislip strip niet te vinden lijkt? Bij Antislipstrip.nl zijn veel modellen leverbaar. Kunt u het juiste model niet vinden, neem dan contact op met de klantenservice

Sleufmaat antislip strip

Antislip strips voor op de traptreden zijn leverbaar in veel verschillende modellen/ maten. Wanneer een antislip strip in een sleuf wordt geplaatst die niet de juiste maatvoering heeft, kan dit gevolgen hebben voor de levensduur. Een goed geplaatste antislipstrip gaat doorgaans (en afhankelijk van het gebruik) zón dertig jaar mee. Vaak worden antislip strips eerder vervangen omdat de kleur niet meer voldoet of lak- of verflagen de antislip voorziening hebben aangetast. Maar wat kunnen redenen zijn waardoor de antislip strip eerder vervangen moet worden?


Te diepe sleuven: wat er kan gebeuren

Wanneer een antislip strip wordt geplaatst in een sleuf die te diep is, kan de anti slip strip in de sleuf wegzakken. Dit zal niet direct gebeuren. Maar op termijn heeft dit gevolgen voor de antislip voorziening én daarmee de veiligheid. Bovendien geeft een weggezakte antislipstrip een verstorend beeld op het tredevlak.

Wat doen bij een te diepe sleuf?

De monteurs van Antislipstrip.nl zijn ervaren in het voorkomen van wegzakkende antislipstrips. Ga na wat de exacte sleufmaat is (in mm) en neem contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag verder.  


Te brede sleuven: wat er kan gebeuren

Een antislipstrip hoort zich vast te grijpen in de sleuf. Zodanig, dat de strip eenvoudig te plaatsen is, maar niet uit de sleuf gelopen kan worden.

Wat doen bij een te brede sleuf?

Bekijk welk model antislipstrip het best passend is in de opgenomen sleufmaat. Neem contact op met de klantenservice voor het beste advies.


Te smalle sleuven: wat er kan gebeuren

In het verleden zijn smallere sleuven gefreesd. Dat maakt dat veel bestaande modellen antislipstrip niet meer eenvoudig in de sleuf zijn aan te brengen. Wanneer een anti slip strip in een te smalle sleuf wordt aangebracht, staat de antislipstrip teveel onder spanning. Ook zal de strip moeilijk te plaatsen en (tijdelijk) te verwijderen zijn.

Wat doen bij een te brede sleuf?

Neem de exacte maten van de sleuf op. En neem contact op met onze klantenservice.


Advies voor het frezen van nieuwe sleuven

Wanneer sleuven voor antislip strips worden gefreesd, raden wij aan om de antislip strip die geplaatst wordt, altijd bij de hand te hebben. Gaat u zelf aan de slag? Frees dan eerst een proeflengte. Waarna de antislip strip gepast kan worden.

Een antislip strip hoort op de bodem van de sleuf te rusten. En de zijkant (lamellen) moet zichtbaar vast zitten. Zo wordt inzakken én loskomen van de antislip strip uit de sleuf voorkomen. Meer tips en adviezen voor het frezen van sleuven in trap treden, vindt u op onze Montage Instructie. Deze instructie wordt standaard met het "Startpakket" meegeleverd. 

 

Klantenservice Antislipstrip.nl