+31 (0)33 2450 667

Veilig vakantie vieren

Veiligheidsmaatregelen treffen in een vakantiewoning is een verplichting van de eigenaar. Gelukkig is in Nederland hiervoor veel aandacht.

Huur je een vakantiewoning in een groot bungalowpark? Je kunt er vanuit gaan dat overal aan is gedacht. Maar hoe zit het met individuele verhuurders?

Verhuurder is aansprakelijk

De eigenaar van de vakantiewoning is aansprakelijk voor schade die een vakantieganger oploopt in de woning. Valt de vakantieganger van de trap of struikelt zij/hij over een kleed?

De eigenaar is aansprakelijk te stellen. De schade kan fors oplopen. Ondanks dat een vakantiebungalow niet altijd permanent bewoond is, betekent dit niet dat deze aan minder veiligheidseisen hoeft te voldoen.  

Verzekeren tegen aansprakelijkheid

Natuurlijk verzeker je je tegen ongevallen in de woning wanneer deze wordt verhuurd voor vakantie. En dient de dekking voldoende te zijn voor het type gebruik.

Daarnaast is het verstandig om preventieve maatregelen te treffen.

Goed onderhouden verhuurt beter

Laten we eerlijk zijn. Een vakantievierder gebruikt een onderkomen met meer gemakzucht dan hoe het de eigen woning wordt gebruikt.

Regelmatig de recreatiewoning zelf bezoeken en onderhoud plegen wanneer dit nodig is, is ontzettend belangrijk. Maak een onderhoudsplan.

Plan minimaal eenmaal per jaar een onderhoudsweek in. Check het schilderwerk, de dakgoten. Maak de woning grondig schoon. Verwijder op het dak eventuele mosgroei.

Is goed onderhoud plegen lastig in te plannen? Er zijn ook bedrijven die het onderhoud van de recreatiewoning voor hun rekening nemen. 

Een recreatiewoning in goede staat houden betekent het behouden van waarde. Een goed uitziend huisje is makkelijker te verhuren.

Zelf veiligheidsmaatregelen treffen

De vakantieganger is de woning niet gewend. Dat in het achterhoofd hebbend, maakt het bedenken van veiligheidsmaatregelen makkelijker.

De wegen rondom de vakantiewoning dienen goed verlicht te zijn. Bijvoorbeeld met bewegingssensoren. Overweeg om raamsloten te installeren. Dit zorgt voor een beter veiligheidsgevoel.

Het elektrawerk dient in orde te zijn. Deuren- en deurgrepen moeten naar behoren werken. Net zoals keuken- en schoonmaakapparatuur.

Breng antislip aan in de badkamer en maak de trap antislip.

Antislipstrips op de trap

Is er een trap in de vakantiewoning? Breng rubberen antislipstrip op de traptreden aan. Met een antislipstrip op de trap wordt uitglijden voorkomen.

Het plaatsen van antislipstrips is niet een langdurige ingreep, maar levert veel veiligheid op de trap op.

Vrijblijvend informatie aanvragen             

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing