+31 (0)33 2450 667

Trap stofferen

Geluiddempend, zacht aan de voeten en goede grip zijn belangrijke argumenten om de trap te (laten) stofferen. Soms moet tapijt worden gekozen uit noodzaak.

Bijvoorbeeld omdat de trap er zó slecht uitziet. Of omdat het ‘klossen’ op de treden te gehorig is voor buurtgenoten.

Tapijten of halve manen zijn in veel kleuren en uitvoeringen leverbaar. Niet iedere tapijt is even geschikt. Maar het aanbod is zeer groot.

Waarop moet gelet worden bij het laten stofferen van de trap?

Welke tapijt kiezen voor de trap?

Niet alle tapijten zijn geschikt voor het bekleden van traptreden. De tapijtsoort moet in ieder geval zeer slijtvast zijn. Op een gestoffeerde trap met volledig effen tapijt zie je snel vuil.

En op hoogpolig tapijt zie je over het algemeen eerder een loopvlak. Tapijt met een werkje oogt misschien op de rol in de winkel overweldigend.

Maar wanneer het op de ondergrond ligt, valt het vaak reuze mee. Je ziet er minder op, wat een groot voordeel kan zijn.

Win informatie in bij verschillende stoffeerdersbedrijven. En vraag bij verschillende partijen offertes aan. Prijsvergelijken loont.

Wie gaat de trap stofferen?

Bent u erg handig? Het zelf stofferen van de trap kan. Zeker wanneer deze al gestoffeerd is. Haal voorzichtig de geplakte onderdelen los en snijdt de vorm uit de nieuwe tapijt. Secuur werken is belangrijk. En neem de tijd!

Zoals voor veel klussen in- en om het huis, is het stofferen van trap iets dat beter overgelaten kan worden aan de professional. Zij hebben ervaring. De juiste apparatuur.

Het stofferen van de trap wordt snel en efficiënt geklaard. Kort na aanbrengen kan de trap weer worden gebruikt.

Vraag na welke lijm gebruikt is om de trap te stofferen. De productinformatie kan nog van pas komen wanneer ‘ooit’ de bekleding wordt verwijderd.

Alternatieven naast het stofferen van de trap

Is de trap stofferen toch niet helemaal wat je voor ogen hebt? Met het schilderen of lakken van de trap bereik je ook een erg mooie sfeer.

Een geschilderde trap is gemakkelijk in onderhoud. Schilderwerk kan doorgaans zelf worden uitgevoerd. Denk wel na over het antislip maken van de treden.

Met een antislip strip of antislip tape is de trap niet alleen veiliger, maar ook meer slijtvast. Doordat de voet geremd wordt, ontstaat minder wrijving. De verf zal langer mooi blijven.

Neem vrijblijvend contact op met Antislipstrip.nl voor meer informatie over antislip voorzieningen.