+31 (0)33 2450 667

Trap minder glad maken

Een geschilderde of gelakte trap minder glad maken, begint bij het kiezen van de juiste verf of lak. Met de juiste producten wordt uitglijden van een gladde trap voorkomen.

Welke verf voor trap

Een trap wordt intensief gebruikt. Een extra slijtvaste verf voor de trap kiezen, is aan te raden. Welke verf voor de trap geschikt is, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het budget.

Bij verfspeciaalzaken wordt – over het algemeen – betere verf verkocht. Zelfs binnen merkgroepen, zoals Sikkens, is het verschil tussen een pot uit de bouwmarkt en die voor een professional, groot.

Een pot verf bij een speciaalzaak is duurder. Maar de kwaliteit is beter. Meer slijtvast, sneller droog én er zit meer pigment in waardoor je minder verflagen nodig hebt.

Hoogglans, zijdeglans of mat?

Uit drie verfsoorten kan gekozen worden. Maar welke zal de trap minder glad maken?

Hoogglans verf wordt vaak gekozen omdat deze chique oogt én gemakkelijk schoon te houden is. Toch is deze verfsoort erg glad.

Matte verf camoufleert het beste. Bijvoorbeeld wanneer het hout van de trap niet erg vlak meer is. Deze verfsoort is stroef, maar niet erg kras vast.

Zijdeglans verf is een goede mix van beide. Het geeft een warme uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud. De verf kan glad zijn. De trap antislip maken, wordt aanbevolen.

De trap schilderen of spuiten

Steeds vaker spuiten schilders oppervlakten, zoals de trap in huis. Gespoten verf heeft als voordeel dat er minder verf nodig is. Vaak is de verflaag ook ruwer.

Het schilder- spuitwerk is sneller klaar en droog. De voorbereiding voor een schilder duurt wel iets langer.

Alle omliggende ruimtes worden vakkundig afgeplakt en ingepakt. Pas daarna kan het spuiten starten. Na uitharden is de gespoten trap minder glad.

Antislip verf op de trap

In antislip verf zitten ruwe korrels. De korrels maken de trap minder glad. Omdat verf tijdens het belopen slijt, zal de antislip op ten duur afnemen.

Antislip verf is daarom een goede een aanvulling, maar geen blijvende oplossing om de trap minder glad te maken.

Geverfde trap antislip maken

De geverfde trap antislip maken met een antislip strip of antislip tape is wel een blijvende oplossing voor de gladde trap.

Voor een antislip strip wordt in de traptreden een sleuf gefreesd. De antislip strip wordt in de sleuf gedrukt. 

Een antislip strip heeft ribbels aan de bovenzijde en ligt iets op het tredevlak. De trap is minder glad omdat de voet bij iedere trede geremd wordt.

Trap minder glad maken? Antislipstrip.nl