(+31) (0)346 215 679

Antislip rubber tape getest

Als leverancier van veilige oplossingen voor in het trappenhuis, zoeken wij voortdurend naar nieuwe goede producten.

Nieuwe producten testen wij vooraf uitvoerig. Hier lees je onze bevindingen over vijf populaire antislip rubber tapes voor de trap. Getest is op:

  • Antislip werking
  • Plakbaarheid
  • Levensduur

Ook op praktisch gebruik getest

Ook beoordeelden we de traptapes op praktische punten. Een antisliprubbertape moet plezierig in gebruik aanvoelen.

Het eenvoudig schoon kunnen maken draagt bij aan langer gebruiksplezier.

Vijf antislip rubber tapes getest

Deze antislip tapes werden in ons ‘Maak de trap antislip’ onderzoek meegenomen.

Klik op het geteste product voor versnelde weergave.

Beste geteste antisliptape

Benieuwd welke antislip rubber tape wij je aanbevelen? Informatie over beste rubberen antislip vind je hier.

Antislip tape JéWé Praxis

Praxis biedt anti-slip tape aan van het merk JéWé. Een rol JéWé tape van de Praxis is 25mm breed en heeft 18 meter lengte.

Deze anti-slip-tape voor de trap is opgebouwd in kunsthars met structuurkorrel waaronder een sterklevende lijmrug is aangebracht.

De structuurkorrel in de antisliprand maakt de strip antislip. De tape wordt eenvoudig op de trap geplakt. De lijmverbinding blijft tijdens de testperiode goed. 

Door het stroeve oppervlak wordt uitglijden van de trap voorkomen. We vragen ons af hoelang de bovenlaag stroef blijft. De korrels zitten na belopen overal.

Het voordeel van JéWé tape van de Praxis is dat de trap antislip wordt. De antisliprubbertape is voordelig in aanschaf. Voor de plaatsing heb je niet superveel spullen nodig.

Maar als nadeel kan worden gezien dat je je panty’s en dunne sokken er aan open haalt. Met blote voeten voelt de ruwe korrel aan als lopen op schuurpapier.

De traptape vinden wij onplezierig aanvoelen. De strip vangt vuil, maar schoonmaken vonden wij lastig.

Anti slip tapes van Gamma

Gamma biedt anti slip tapes aan van de merken TESA en Cando. Het zijn bekende merken.

Beide antislip rubber tapes zijn opgebouwd in kunsthars met structuurkorrel waaronder een sterklevende lijmrug is aangebracht.

De structuurkorrel maakt de trap tape stroef. De antislip tape ligt vlak op de traptreden. Uitglijden van de trap wordt op het geplakte stroeve voorkomen.

Het voordeel van de antislip tape Gamma is, dat deze voordelig in prijs is. Voor de plaatsing heb je niet superveel spullen nodig.

Bovendien is de tape in veel breedtematen leverbaar waarvan sommige zelfs geschikt voor natte ruimtes.

Tijdens de testperiode werd alleen de trap antislip gemaakt.

Het scheuren van de tape is mogelijk, maar werkte onnauwkeurig. Antisliptape van TESA en Cando bleven beide goed zitten.  

Als nadeel ervaarden wij dat antislip tape van Gamma niet makkelijk schoon te maken is. Het is net een schuurpapier.

Vuil wordt in de structuur gevangen als het ware. De trap belopen op blote voeten, panty’s of dunne sokken voelt niet erg plezierig. Het is te ruw.

Antislip tape Patrull IKEA

De Patrull antislipstrip is beschikbaar voor een groot publiek. Dat heeft als voordeel dat voor ieder budget de trap antislip kan worden gemaakt.

De zelfklevende antislipstrips van IKEA hebben eenzelfde opbouw als de antislip tape van Gamma, Praxis of 3M.

De tape is opgebouwd in een kunsthars met structuurkorrel. Geplakt op een sterkklevende lijmrug.

Het product is voordeling in aanschaf. Je merkt kwaliteitsverschil bij het plakken van de Patrull antislipstrip op de trap. 

Het is erg dunne tape waarbij we ons afvragen hoe lang de korrel op de strip blijft zitten. En hoelang de lijmrug zich goed hecht. Natuurlijk draagt een goed ontvette ondergrond daar aan bij.

Tijdens de onderzoeksperiode bleef de tape goed zitten. Maar over de levensduur voelen wij onzekerheid.

Het reinigen van dit type tape die de trap antislip moeten maken, zou met een borstel kunnen. Wij verwachten dat de korrel snel loslaat waardoor de antislip werking wegvalt.

Antislip tape Safety Walk 3M

Al jaren is 3M dé specialist in lijmverbindingen. De antislip tape van 3M is dan ook echt wel goed getest door veel gebruikers. Een doorontwikkeld product.

De rubbertape van Safety Walk is wel de duurste in vergelijk met andere traptapes.

Verschillende breedtes én verschillende korrelmaten zijn leverbaar. De traptape van 3M voor thuis heeft een fijne korrel.

Grovere korrels zijn geschikt voor de industrie. Geplakte antislip bijvoorbeeld op voettreden naar de cabine van een vrachtwagen.

Doorzichtige (transparante) antisliptape is natuurlijk heel fijn wanneer je geen antislip op de trap wilt zien. Maar er is een ‘maar’.

De lijmrug is minder goed beschermd tegen UV-straling. Breng je de tape aan op een trap die veel zonlicht vangt dan zal de antislip op de trap eerder loslaten.

Beste anti slip tape

Het is een kwestie van kiezen in een groot aanbod. Maar de beste kwaliteit-prijsverhouding biedt de anti slip tape Robuust of Elegant. Niet gemaakt van rubber, maar zachte kunststof.

Dit product wordt aangeboden in de winkel van Antislipstrip.nl en Trapveiligheid.nl.

De anti slip tape biedt:

  • Tweevoudig antislip werking
  • Sterke lijmverbinding
  • Makkelijk schoonmaken

Het opstaande randje van de strip en de geribbelde bovenzijde dragen zorg voor de antislip. Er zijn vijf kleuren in twee breedtematen leverbaar.

De lijmrug is speciaal ontwikkeld voor een sterke verbinding. Alleen met verwarmen (hete lucht) laat deze los. 

Het zachte kunststof laat zich eenvoudig reinigen. De kunststof maakt slijtvast. Eenvoudig onderhoud draagt bij aan langer gebruiksplezier. 

Aanbod beste antisliptape