+31 (0)33 2450 667

Senioren en trapveiligheid

Het is begrijpelijk dat senioren soms terughoudend zijn om hun woning aan te passen. Zelfs wanneer de gezondheid achteruit gaat. 

Als kind, mantelzorger of verpleeghulp kun je hen motiveren door bewustwording. Creëer bewustwording over het belang van veiligheid, zoals trap veiligheid.

Het gaat niet alleen om het voorkomen van ongelukken. Maar ook om het behoud van zelfstandigheid en welzijn. 

Wat kun je als betrokkene doen om te helpen?

Helpen valpreventie senioren

Delen van ervaringen

Neem bijvoorbeeld het verhaal van mevrouw De Vries, 72 jaar oud. Ze genoot van haar zelfstandigheid maar merkte dat traplopen steeds uitdagender werd. Haar dochter, Lisa, verpleegkundige van beroep, besloot een gesprek aan te gaan.

Lisa deelde ervaringen van anderen die door eenvoudige aanpassingen een veiligere leefomgeving creëerden.

Het delen van verhalen, zoals van een buurvrouw die haar mobiliteit verbeterde door leuningen en antislip op de trap, hielp mevrouw De Vries in te zien dat aanpassingen geen afbreuk doen aan haar autonomie.

Positieve benadering

Het is essentieel om bij het benaderen van senioren de positiviteit te benadrukken. Vermijd het gebruik van termen, zoals “gevaar” of “risico”.

Leg in plaats daarvan de nadruk op het vergroten van comfort en zelfstandigheid.

Vertel bijvoorbeeld dat antislip op de trap niet alleen helpt bij het belopen van de treden, maar ook extra grip biedt bij het dragen van een wasmand of andere spullen op de trap.

Omgaan met weerstand

Sommige senioren kunnen weerstand bieden. Zij beweren dat ze fit genoeg zijn om zonder aanpassingen te leven.

In zulke gevallen is het belangrijk om begripvol te reageren. Erken hun vitaliteit, maar benadruk dat preventieve maatregelen geen afbreuk doen aan hun kracht.

Zeg bijvoorbeeld: “Ik bewonder uw energie en vitaliteit, en juist daarom willen we er voor zorgen dat u zo lang mogelijk onafhankelijk kunt blijven. Een paar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.”

Biedt praktische hulp

Biedt praktische hulp bij het doorvoeren van aanpassingen. Zoek samen naar passende oplossingen. Antislipstrip.nl biedt een compleet overzicht.

Win advies in of help met het vinden van een professionele installateur. Betrokkenheid toont zorg en maakt het proces minder overweldigend.

Hulp bij keuze trap veiligheid

Het overtuigen van senioren om hun woning trap veilig te maken vereist empathie, positiviteit en praktische betrokkenheid.

Door bewustwording te creëren, positieve ervaringen te delen en praktische hulp te bieden kun je bijdragen aan een veiligere leefomgeving voor jouw dierbaren.

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing