+31 (0)33 2450 667

Geef sfeer aan het trappenhuis

Jarenlang werd de schoonheid van een trap in huis als onbelangrijk gevonden. De trap moest functioneel zijn. De hal vooral een goede doorloopruimte.

Gelukkig wordt steeds vaker échte aandacht aan de trap in huis geschonken. De sfeer in het trappenhuis en de hal sluiten aan op het hele huis.

Daarmee wordt de trap een onderdeel van de totale woonbeleving.

De keuze om meer sfeer te geven aan het trappenhuis is groot. Een trap bekleed met PVC of voorzien van een traploper. Treden geschilderd in een kleur.

Een prachtige trapleuning. In veel woonhuizen kom je binnen in de hal en is de trap het eerste wat je ziet. Met de juiste elementen, worden de hal en trap in huis als een visitekaartje.

Sfeervol inrichten

Brainstorm je mee? In de hal staat meestal een schoenenrek. Er is een spiegel. Een kapstok. De trap is over het algemeen functioneel.

Maar wat dacht je van een mooie kleur op de wand? Sfeervolle verlichting in het plafond of langs de traptreden. Een plant op een oud tafeltje. Heb je meer ruimte, kies dan een dressoir.

Een mooie canvas aan de wand. Zorg voor voldoende opbergruimte. Is er plek voor een (inbouw)kast, planken of manden?

Maak een (digitaal) Moodboard zodat je kunt werken vanuit een Plan van Aanpak.

Wat belangrijk is voor een trappenhuis

De aankleding van het trappenhuis wordt bepaald door je eigen smaak. Een mooi statement kun je er mee maken.

Op Pinterest doe je de leukste ideeën op! Met een leuning en leuningdragers geef je het trappenhuis karakter. Kies voor een passende kleur.

Bedenk dat de trap niet alleen mooi, maar ook veilig in het gebruik moet zijn. Tegenwoordig gaan schoonheid en veiligheid gelukkig goed met elkaar samen.  

Hoe maak je een trap mooi én veilig

Naast een leuning die de trap in huis karakter en veiligheid geeft, kun je ook denken aan antislip op de trap. De trap antislip maken kan op verschillende manieren.

De treden bekleden met tapijt, een traploper of stroeve PVC verbeteren de veiligheid. Maar houd je liever alles strak en clean? Een geschilderde trap antislip maken is ook goed mogelijk!

Wil je meer weten over de trap antislip maken? Lees dan vooral nog even verder!

De trap antislip maken 

Antislip trap strips zijn in veel modellen, kleuren en uitvoeringen leverbaar. Er is zelfklevende tape of een in te frezen antislipstrip.

Benieuwd naar wat het beste bij je past? Lees hier de nuttige keuzehulp van AntislipstripNL.