+31 (0)33 2450 667

RVS in trap; waar op letten

RVS in de trap als antislip. Veel gekozen om de uitstraling. Maar als je voor RVS in de trap kiest, waar moet je dan op letten? Hierover lees je meer in dit artikel.

RVS versus antislipstrip

RVS geeft uitstraling aan de trap. Een luxe beleving. Robuust en stoer. RVS is een blijvende antislipvoorziening.

RVS in trap

Het RVS heeft een opstaand randje wat de voet afremt. Maar er zijn geen ribbels op de bovenzijde.

Een RVS strip wordt in de sleuf gelijmd. Het profiel kan zich niet op een andere manier, zoals een antislip strip, in de sleuf vastgrijpen

  • Luxe uitstraling
  • Antislip effect
  • Vaste sleufverbinding

Trap met RVS strips schilderen

RVS trapstrippen worden in de sleuf vast gelijmd. Het is niet mogelijk om RVS uit de treden te halen wanneer de trap opnieuw geschilderd wordt.

Wordt de trap opnieuw geschilderd? Dan dient het RVS te worden afgeplakt. Het is aan te raden om de trap te schilderen voordat het RVS wordt geplaatst.

Trapstrip van RVS en kinderen

Belopen kleine kinderen de trap regelmatig? RVS in de trap is prachtig. Maar bedenk, dat het een harde antislipvoorziening is.

Een (klein) kind kan om andere redenen dan uitglijden van de trap afvallen. RVS voelt dan minder plezierig aan.

RVS in trappen die door kinderen worden belopen, raden wij af. Omdat een antislip strip in de trap voor iedereen veilig moet zijn.

RVS in bestaande sleuven

Wanneer sleuven in de traptrede aanwezig zijn, is het plaatsen van RVS in veel gevallen wel mogelijk. De sleufmaat is leidend voor het model RVS.

Voorwaarden zijn wel, dat de sleuf kaarsrecht moet zijn gefreesd. En geschikt moet zijn voor aanpassing van de sleufdiepte.

In de meeste gevallen, wordt een sleuf opgevuld. De uiteinden worden aangepast. Het RVS wordt maatwerk geleverd.

Offerte maatwerk RVS             

Schoonhouden van RVS

Het RVS wordt geslepen geleverd en heeft een matte uitstraling. Met regelmatig een trapstrip van RVS schoonmaken, behoud je de uitstraling.  

Schoonmaken kan met een RVS-reiniger. Is het RVS buiten toegepast, dan zal deze meer onderhoud vragen. Zéker wanneer deze is aangebracht in een omgeving waar zout (kustgebieden) invloed heeft.

RVS trapstrip 5mm

RVS trapstrip 6mm

RVS trapstrip 8mm

Messing trapstrip 6mm