+31 (0)33 2450 667

Plakstrip traptreden

Op zoek naar antislip voor de trap, kwam ik plakstrips voor traptreden tegen. Getwijfeld heb ik over de kwaliteit. Want wees eerlijk: plakstrips kunnen loslaten.

Maar de prijs voor plakstrips was goed. Ervaringen over gebruik op traptreden zijn positief. Een goede reden om het te proberen. Lees hier mijn ervaring.

Uitstraling plakstrip traptreden

Het aanbod plakstrips voor traptreden verraste mij. Traptreden plakstrips zijn in veel uitvoeringen beschikbaar.

Je hebt een versie met soort schuurpapier. Van 19mm tot 50mm breed. En in verschillende kleuren. Dit type vond ik niet erg mooi. Maar dat is persoonlijk.

Een plakstrip van schuurpapier wordt wel veel verkocht. Zelfs een onzichtbare antislip. Wat wel weer mooi is. Voor als je niet wilt zien dat de trap antislip is gemaakt.

Slijtvaste plakstrip getest

Je hebt ook een versie die veel lijkt op een in te frezen antislipstrip. (De antislip strip wordt in een sleuf gedrukt.) Deze plakstrip oogt vriendelijker voor thuis gebruik.

Ik verdiepte mij in dit type plakstrip. Dit is wat ik vond.

  • Zachte slijtvaste kunststof
  • Verschillende breedtes en kleuren
  • Dubbele antislip werking

Werking plakstrips trap treden

De plakstrip van kunststof heeft een dubbele antislip werking. De plakstrip ligt iets hoger op de trap. Ongeveer 2mm.

Plakstrip traptreden

Bij het op en af lopen van de trap, stoot je als het ware tegen de plakstrip op de trap aan. Uitglijden wordt voorkomen.

De geribbelde bovenzijde op de plakstrip maakt de trap extra antislip. Loop je op de strip, dan wordt de voet geremd.

Het materiaal is een zachte kunststof. Het voelt aan als antisliprubber. Fijn in gebruik. Ook met blote voeten! En zo begrijp ik, is het materiaal zeer slijtvast. 

Kosten plakstrip traptreden

Voor nog geen 70 euro maakte ik de trap antislip. Ik schafte een Startpakket plakstrip voor traptreden aan bij Antislipstrip.nl. Gekozen is de kleur bruin

In het startpakket zit alles wat nodig is voor het antislip maken van de trap. De plakstrips en tools. Zoals een Afstandhouder en handroller.

Onze trap is groot. Maar liefst 16 treden. Daarom kocht ik wat extra meters plakstrip

Plakstrip aanbrengen traptreden

Een duidelijke montage instructie was toegevoegd bij de bestelling. De geverfde trap moest eerst goed zijn uitgehard. Daarna maakte ik de treden schoon.

De plakstrip op treden aanbrengen, ging eenvoudig. Plakstrips zijn eenvoudig te knippen. Over de volle breedte van de traptreden is plakstrip aangebracht.

Ervaring plakstrip op traptreden

  • Aanbrengen ging super makkelijk
  • Aanschafprijs is voordelig 
  • Deze plakstrips werken écht!

Het nadeel van plakstrips op de trap over de volle breedte vind ik, dat schoonmaken lastiger is. Maar dat is persoonlijk. Ik ben nogal schoon van aard.

De reden dat ik het zo deed, is omdat hoekjes van rechte uiteinden kunnen loslaten. Als je plakstrips op de volle breedte plakt, wordt loslaten voorkomen.

Alternatief is er trouwens wel. Antislip Tape met ronde uiteinden! Deze hoeft niet op de volle breedte te worden geplakt. Zonder risico op loslaten van de uiteinden.

Tip bij kiezen plakstrips trap

Bel de klantenservice van Antislipstrip.nl. Zij geven vrijblijvend goed advies. Je bereikt hen op 033 - 2450667. 

Ik wens je succes met het antislip maken van de trap! Plakstrips op traptreden werken. Ik ben in ieder geval tevreden met het resultaat.