+31 (0)33 2450 667

Aanbrengen antislip tape op de trap

Overweeg je antislip tape te kopen of heb je de tape al in huis? Lees dan deze handige tips voor het vakkundig aanbrengen van antislip tape op de trap.

Welke Anti slip tape kies ik?

Anti slip tape is in verschillende maten en uitvoeringen leverbaar. De meest bekende tape is een met een structuurkorrel.

De anti slip tape wordt toegepast in woonhuizen. Maar ook in bedrijfsgebouwen. Zelfs in auto industrie. De antislip tape is zeer slijtvast.

Voor toepassing in woonhuizen helaas wat minder gemakkelijk (echt) schoon te houden. 

Inmiddels steeds populairder wordend, is de anti slip tape gemaakt van zachte kunststof. De strip ligt ongeveer 2mm op het tredevlak en de bovenzijde is geribbeld.

De anti slip strip heeft daarmee op twee manieren een afremmende werking. De antislip tape voelt comfortabel aan wanneer men met sokken of blote voeten de trap beloopt. De kunststof antislip laag is zeer slijtvast.

Is de verf volledig uitgehard?

Als de trap net is geschilderd, dien je er zeker van te zijn dat de verf goed is uitgehard. Gemiddeld na 7 dagen. Bij verf op terpentine basis kan de uithardingstijd tot maar liefst 1 maand duren.

Natuurlijk bevorderd goed ventileren de droogtijd.

Schoonmaken van de trap

Haast vanzelfsprekend, maar toch nog vaak onderschat, is dat de traptreden echt goed schoon- en vetvrij moeten zijn.

Gebruik een middel, zoals Universol. Deze is ecologisch verantwoord en vriendelijk in gebruik (geurloos). Het volledige werkgebied (dus de hele trap) dient schoon en droog te zijn.

Maak de voorzijde van de treden extra schoon. Stof, vocht en vet tijdens het plaatsen, kunnen een risico vormen voor de plakkracht.

Daarnaast is plaatsen bij erg koud- of warm weer af te raden. Extreme temperaturen kunnen invloed hebben op een nog niet aangebrachte lijmrug.

Bewaar niet gebruikte antislip tape daarom ook altijd op kamertemperatuur. 

Op lengte knippen antislip tape

Meet op hoeveel lengte per traptrede nodig is. Knip de antislip tape op de juiste lengte af. Rek daarbij de antislip strip nooit op om maar nét de juiste lengte te halen.

Antislip tape zal dan – zelfs na het plakken – terug kunnen veren in de oorspronkelijke lengte. Heb je aan één rol nét tekort? Bestel dan losse meters antislip tape bij.

Antislip tape op de juiste plek? De afstandhouder©

Alleen wanneer de antislip tape op de juiste afstand vanaf de voorzijde van de traptreden geplaatst is, bereik je een effectief antislip effect. Voor iedere gebruiker.

Met de afstandhouder© plaats je de anti slip tape op de juiste plaats. De antislip tape breng je eenvoudig aan. De afstandhouder© schuif je eenvoudig weg langs de voorzijde van de traptreden.

Wrijf lucht weg met een handroller

Een goede hechting op de ondergrond kan pas ontstaan wanneer er geen lucht(ruimtes) of vuil onder de lijmrug aanwezig zijn. Luchtbellen wrijf je eenvoudig weg met een handroller.

De handroller is een onmisbare tool tijdens het plaatsen van antislip tape. Nadat luchtlagen zijn weggewreven heeft de lijmrug gelegenheid om volledig te hechten op de ondergrond.

De trap is direct beloopbaar, maar besef dat een volledige hechting enkele dagen kan duren.


Bestel je antislip tape bij Antislipstrip.nl dan krijg je altijd een montage instructie en schoonmaakdoekjes meegeleverd.

In de montage instructie staan, naast een duidelijke werkbeschrijving, ook handige tips. Zo profiteer je lang(er) van een veilig gemaakte trap!