+31 (0)33 2450 667

Ouderen en traplopen

Het waren onze kinderen die het belopen van de trap door ons een onveilige kwestie vonden worden. We gaan beide richting de zeventig.

Onze woonverdieping is op de eerste etage. Niet alleen belopen we de trap veel om gewoon in huis te vertoeven. Maar ook met boodschappen in de hand.

Eerlijk gezegd, beliepen we de trap al enige tijd minder stabiel en dus minder veilig.

Bang om van de trap af te vallen

Door verminderde spierkracht merkte ik al langer dat het traplopen lastiger werd. Ik hield vaker de leuning vast.

Met de snelheid van vroeger, liepen we al langer de treden niet meer af. Stijfheid in de gewrichten; we zijn nu eenmaal niet meer zo lenig!

Mijn man merkte dat zijn zicht op de treden minder werd. We hebben lichte treden; de diepte zag hij minder goed.

Natuurlijk werkt de verlichting in ons trappenhuis uitstekend. Maar toch. Het veel belopen van de trap bracht enig uitdaging met zich mee. We werden steeds banger om te vallen.

Met zelfvertrouwen op de trap

Eigenlijk wilde ik nooit geholpen worden. Ik ben altijd erg zelfredzaam geweest. Maar ik moet bekennen. Door lichamelijk ongemak.

Maar ook omdat het ego geschaad werd door angst, beliep ik de trap niet meer veilig. Onze kinderen zagen het al langer. Uiteindelijk gaf ik toe.

Verschillende maatregelen hebben we overwogen. Een traplift ging ons véél te ver. Ons trappenhuis straalt een bepaalde statigheid uit. Dat wilden we graag zo houden.

Minimale aantasting van de sfeer. Maar met meer grip en aandacht voor veilig traplopen. We kozen er voor op de trap antislip te maken met een antislipstrip.

Een smalle strip waarmee uitglijden wordt voorkomen.

Trap antislip maken

Antislipstrip op de trap

In iedere traptrede is een antislipstrip aangebracht. De strip in de trap is goed stroef. We lopen in huis vaak rond op sokken of blote voeten.

Ik moet zeggen, dat de trap met antislip niet vervelend aanvoelt. Het is écht een meerwaarde op de trap.

We kozen voor een antislipstrip gelijk in de kleur van onze trap. Het is Beige geworden. Hoewel we twijfelden.

Meer diepte-effect bereik je juist door een andere kleur te plaatsen. Voor mijn man wiens zicht verminderd is, had dat misschien beter geweest.

Vakkundig trap antislip maken

Natuurlijk hebben we aanbieders vergeleken. Maar Antislipstrip.nl reageerde snel en correct.

Ook brengen de monteurs verschillende modellen mee. Tijdens de montageafspraak kan gekozen worden. Zo kon op het laatste moment worden beslist wat het beste bij ons past.

We zijn dik tevreden met de veilig gemaakte trap! En onze kinderen zijn overstag. Ook zij laten hun trap beveiligen. Niet voor ons. Maar voor hun kleine kinderen!

Vrijblijvende offerte aanvragen