+31 (0)33 2450 667

Tips voor een stijlvolle en veilige upgrade van je oude trap in huis

Een oude trap kan een charmant kenmerk zijn in je huis, maar na verloop van tijd kunnen slijtage en veroudering hun tol eisen.

Gelukkig biedt een renovatie niet alleen de mogelijkheid om de uitstraling te verbeteren. Ook de veiligheid kan worden vergroot.

Op deze pagina delen we waardevolle tips voor het renoveren van de oude trap. Met speciale aandacht voor het belang van veiligheid.

Schoonmaken en inspectie

Voordat je begint met renoveren, is het belangrijk om de trap grondig schoon te maken. Verwijder eventuele tapijten of oude verflagen om de staat van de trap te kunnen beoordelen.

Controleer op losse treden, spijkers of schroeven. Verwijder deze of draai schroeven aan. Repareer eventuele beschadigingen.

Monumentale trap renoveren

Siert een monumentale trap jouw woning? De rijke historie van het trappenhuis moet worden behouden.

Ga bij twijfel bij de gemeente na wat de mogelijkheden zijn om de oude trap te herstellen en verbeteren.

Schuren en repareren

Na het schoonmaken van de trap en een inspectie is het schuren vaak de volgende stap. Verwijder oude verflagen en egaliseer het oppervlak.

Repareer eventuele beschadigingen met houtvuller. Zorg ervoor dat de trap een glad en gelijkmatig oppervlak heeft voordat je begint met schilderen.

Kies de juiste verf

Bij het kiezen van verf is duurzaamheid en slijtvastheid van groot belang. Overweeg verfsoorten die speciaal zijn ontwikkeld voor trappen. Zoals slijtvaste vloerverf.

Kies daarnaast een kleur die past bij de stijl van je huis. Maak van jouw trap een eyecatcher!

Inspiratie woontrends 2024             

Trap antislip maken

Van cruciaal belang bij het renoveren van een oude trap, is het treffen van antislip maatregelen. Vooral als de trap wordt geschilderd.

Maak de trap antislip met ingefreesde antislip strips voor langdurig gebruiksgemak.

Kies je liever bij een volgende schilderbeurt opnieuw voor antislip? De zelfklevende antisliptape hecht optimaal, maar blijft verwijderbaar.

Trap antislip maken             

Geniet!

Het renoveren van een oude trap is een lonende onderneming. Niet alleen de uitstraling van je huis verbetert. Met de juiste maatregelen wordt ook de veiligheid vergroot.

Door gronding te reinigen, repareren, de juiste verfsoort te kiezen en aandacht te besteden aan het antislip maken van de trap, profiteer je van een stijlvolle en veilige trap in je woning!

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing