+31 (0)33 2450 667

Onzichtbare antislip trap

Zoek je voor de trap onzichtbare antislip? Het bestaat! Wat positief is. Maar er zijn aandachtspunten. Lees meer over onzichtbare antislip op de trap én eventuele alternatieven.

Onzichtbare antislip plakstrip

Een doorzichtige antislip op de trap bestaat. Het aanbod is beperkt. Een onzichtbare antislip is te koop als plakstrip voor traptreden.

De plakstrip, die niet zichtbaar is op de trap, heeft een structuurkorrel. Het product is in meer breedtematen leverbaar.

Aandacht voor onzichtbare strip

Wie een onzichtbare antislip op de trap wilt, moet aandacht hebben voor de gevolgen. Een onzichtbare antislip is:

  • Sneller smoezelig
  • Biedt minder antislip
  • De lijm is kwetsbaarder

Vuil op een onzichtbare antislip

Een onzichtbare antislipstrip vangt net zo snel vuil als ieder ander type trapstrip. Bevuiling zie je alleen sneller. De trap met doorzichtige antislip wordt smoezelig.

Het type antisliptape (met structuurkorrel) maakt, dat vuil zich sneller hecht. Heb je op de trap onzichtbare antislip? Dan moet je deze vaker reinigen.

Wil je toch dat de antislip onzichtbaar op de trap is? Kies dan voor eenzelfde kleur antislip als de trap. Wit op wit. Zwart op zwart. Beige of (licht)bruin op een houten trap.

Effect onzichtbare antislipstrip

Tape met structuurkorrel maakt de trap antislip. Doorzichtige antisliptape voelt aan als schuurpapier. Stap je op de onzichtbare antislip, dan wordt de voet geremd.

Onderzoek wijst uit, dat niet iedere gebruiker altijd op de aangebrachte antislip stapt. Zeker wanneer de antislip smal van maat is. 

Betere antislip op de trap wordt bereikt, wanneer je ook tegen een opstaand randje aan loopt. Het opstaande randje ontbreekt bij de onzichtbare antislip tape met structuurkorrel.Antisliptape op trap

Een antislip rubber tape heeft wel een opstaand randje. Samen met een geribbelde bovenzijde wordt de voet optimaal geremd. Antislip rubber tape is niet leverbaar in transparant. Het product zelf, is de overweging meer dan waard.

Assortiment antisliptape             

Lijmlaag onzichtbare antislip

Onder de onzichtbare antislip tape is een sterkklevende lijmrug aangebracht. Goede hechting van de lijm op de ondergrond is essentieel.

Wordt de lijmrug van een plakstrip op de trap warm door bijvoorbeeld UV-straling, dan laat deze los.

Een onzichtbare antislip laat licht en warmte door UV straling direct toe op de lijmrug. Een lijmrug die niet beschermd wordt door een gekleurde toplaag, laat daardoor sneller los.

Infrezen onzichtbare antislip

Je zou denken, geen plakbare antislip strip kiezen dus. Maar is een onzichtbare antislip ook in te frezen?

Een in te frezen antislip die onzichtbaar is, bestaat niet. Hoewel de wens begrepen wordt. De reden?

Druk je een onzichtbare (of transparante) antislip strip in een sleuf, dan neemt deze de donkerte van de sleuf aan. Wég is het effect van een onzichtbare antislip.

Onzichtbare antislip en LED

Voor het plaatsen van ledverlichting onder een doorzichtige antislip, raden wij aan om te kijken naar lichtgevende strips voor de trap.

Een "Glow in the Dark" antislip laad bij daglicht op en geeft tot 8 uur licht af wanneer het donker wordt. (Er moet wel voldoende daglicht binnen komen.)

Alternatief onzichtbare antislip

De trap antislip maken met een onzichtbare antislip kan, maar heeft aandachtspunten. Alternatieven zijn er zeker.

Een in te frezen antislip strip is in veel kleuren en modellen leverbaar. Dit geldt ook voor plakstrips traptreden. De voordelen van een afwijkende kleur?

  • Groter aanbod
  • Accentueert traptreden
  • Betere antislip voorziening

Het accentueren van de trap met antislip, verdient aandacht. Niet alleen vanwege het verfraaiende effect. Want dat is persoonlijk.

Beloop je in het donker de trap, dan is het prettig om te weten waar de trede begint en eindigt. Een antislip strip markeert. En dát draagt weer bij aan extra veiligheid.

Kies de juiste antislip strip