+31 (0)33 2450 667

Ongevallen in huis

Het is me overkomen dat mijn zoon van destijds 3 uit het bad viel. Hij huilde niet na zijn valpartij waardoor ik me genoodzaakt voelde om 112 te bellen.

Mijn grootste nachtmerrie leek waarheid. Net als je kindje van de trap af zien vallen, blijft zoiets je altijd bij.

Hij kwam er gelukkig ongedeerd van af. Maar het had erger af kunnen lopen. Ik zat er bovenop om te voorkomen dat hij, of zijn kleine zus, iets zou overkomen.

Van de trap vallen, tijdens het springen op de trampoline. Op de fiets. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dit voorval was voor mij aanleiding om een cursus kinder EHBO te volgen.

Vastbesloten dat mijn kinderen niets zou overkomen, was ik lange tijd erg voorzichtig. Maar kinderen leren met vallen en opstaan.

Het is gezond om je kinderen vrij te laten ontdekken. Ze fietsen nu zonder helm en rolschaatsen zonder overmatige bescherming.

Maar ik snap wel dat sommige ouders letsel willen voorkomen, waardoor vele kinderen meer beschermd rondrijden dan de mijne.

Kinderen veilig laten ontdekken

Als kinderen beginnen te lopen, gaat een nieuwe wereld voor ze open. Met traphekjes sluit je het trappenhuis af. Met beschermdoppen de stopcontacten.

En je beveiligd de keukenkastjes om vergiftiging te voorkomen. Tal van producten zijn er op de markt om kinderen veilig te kunnen laten ontdekken. Maar wat doe je tegen vallen of uitglijden?

Ongelukken in huis voorkomen

Ik ging na welke ongevallen in huis voorkomen. Vallen van de trap staat hoog genoteerd. Het is één van de grootste ongevallen met botbreuken, kneuzingen een hersenschudding of zelfs hersenletsel tot gevolg.

Vooral kinderen die net beginnen te lopen, lopen een groot risico.

Bij het vallen van de trap is niet alleen een geopend traphekje de oorzaak. Ook uitglijden of je niet kunnen vasthouden aan een leuning blijken oorzaak.

Om die reden hebben we nu de trap antislip gemaakt. Er is antisliptape op de trap aangebracht. Het werkt, echt! Hadden we dit maar eerder gedaan.

De trapleuning bleek ook niet goed vast te zitten. Dat is inmiddels verhopen met een extra leuningdrager.

Kinderen veilig de trap op- en af

Het viel me op dat de trap antislip maken helemaal niet moeilijk was. Of veel geld kostte. Bij Antislipstrip.nl vonden we een groot assortiment aan antislip strips.

We kozen voor de antislip tape Elegant in de kleur zwart. Het staat mooi in ons trappenhuis.

We voelen ons nu bovenal veilig, zonder dat het de kinderen beperkt in hun ontdekkingstocht. Een fijn gegeven!


Informatie antislip maken trap

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing