+31 (0)33 2450 667

Mooi en veilig wonen

We blijven dromen. Mooier wonen. Die ene plek. Dát huis. In de stad of een dorp. Fantaseren doen we allemaal. Het is goed. Gezond ook om verder te willen komen.

Maar wat als je in een levensfase komt waarin je geen grote woonwensen meer hebt?

Leven in woon fases

Uit het ouderlijk huis gekomen ben je blij met iedere stek. Een kamer. Je eerste appartement. Klein en knus. Mooi om te starten. Trots omdat je het zelf allemaal betaald.

Je maakt je woonplek mooi. Investeert in comfortabel wonen. Tot de liefde komt.

Als koppel creëer je fijne plek. Verhuizen omdat het groter moet. Samen bouwen aan de toekomst. Uren slenteren door woonboulevards. Alles gericht op een mooi en stijlvol ingericht huis. Tot er kinderen komen.

Voor wonen met kinderen gelden andere wetten en regels. Het gezegde “je kunt er van de vloer eten” krijgt ineens een andere betekenis.

Veilig wonen wordt belangrijker. Praktische spullen komen in huis. Al dan niet met concessies voor wat fraai is of comfortabel.

Wanneer de kinderen groter worden, deel je jouw huis met hen. Zij richten het in. Zorgen voor de sfeer. Maar beleven wonen soms nét even anders.

Comfortabel wonen is chillen. De sfeer wordt verhoogd met harder geluid. Cocoonen op de eigen kamer.

Wanneer de kinderen zijn vertrokken, wordt het leeg en stil in huis. Sommige ruimtes zonder leven. Je hebt genoten van alle fases.

Kleiner wonen zal passend zijn. Waar kijk je naar wanneer deze fase aanbreekt?

Comfortabel wonen

Een elektrische fiets, afstand bedienbare raambekleding en verlichting een sta-op stoel. Tal van producten zijn er op gericht om comfortabel te kunnen wonen.

Veilig wonen

Met een ouder wordend lichaam vraagt om acceptatie en aanpassen. Een aantal objecten of ruimtes in en om het huis kunnen eenvoudig veilig worden gemaakt.

Denk aan betere verlichting. Handgrepen in de douche of het toilet.

Tip! Trap antislip maken

De trap in huis kan antislip worden gemaakt met antisliptape. Een gelakte of geschilderde trap is spiegelglad. Voor extra veiligheid kan een dubbele antislip strip worden geplaatst.

De meeste veiligheidsoplossingen, zoals de trap antislip maken, vragen niet om een hoge investering. Is het eenmaal veilig, dan worden ongelukken met grote consequenties voorkomen.

Informatie antislip tape

Montagematerialen

Antislip Tape

Antislip Tape met ronde uiteinden

Sample antislip tape Elegant

Startpakket