(+31) (0)346 215 679

Trap ongelukken voorkomen

Ik had me voorgenomen om de trap te beveiligen. Maar het was er nog niet van gekomen. Achteraf gezien, hartstikke stom! Want de trap was glad en nu zit ik thuis met een gebroken been. Van de trap gegleden.

Voorkomen trap ongeluk had geen prioriteit

We wonen sinds kort samen. De woning moest opgeknapt worden. De trap was als laatste aan de beurt. De treden werden mooi gelakt. Het eindresultaat is prachtig! Maar erg glad. Dat hadden we direct al wel door. Omdat ik veel klussen in huis zelf doe, dacht ik de trap ook wel zelf antislip te kunnen maken. Ik ben best handig. Maar het valt tegen om te klussen na werktijd. De weekenden wil je toch ook weleens op stap. Of vrienden ontvangen. Het kwam er gewoon niet van. En de trap bleef glad. We stelden gewoon geen prioriteit aan het voorkomen van trap ongelukken. Omdat we samen in het huis wonen, dachten we dat voorzichtig doen wel ging. Niet dus.

Van de trap gegleden

Op maandagochtend gebeurde het. Ik mocht weer naar kantoor (sinds Covid werkte ik vooral veel thuis). In mijn werkdag had ik veel zin. Met mijn spullen in de hand, liep ik te snel de trap af. Daar ging ik. Spullen vielen op de grond. Zelfstandig opstaan ging niet meer. Het was een behoorlijke klap! 

Mijn vriendin was eigenlijk hartstikke boos. Ze belde - nadat we uit het ziekenhuis kwamen - direct bedrijven op om de trap alsnog veilig te laten maken. Uitstel van mijn klus, is een pijnlijke les gebleken. Met een been in het gips. Ik kan geen kant op.

Ongelukken voorkomen met antislip op de trap

Nu de trap beveiligd is met een antislip strip, weet ik dat het meer prioriteit had moeten krijgen. Uit verschillende aanbieders bleek Antislipstrip.nl degene met de meeste ervaring. Het grootste kleuraanbod. En de snelste mogelijkheid in de planning. Bovendien verliep het contact met de klantenservice soepel. Telefonisch werd de offerte aangenomen. Binnen een uur was de offerte binnen. Het was voor mij niet belangrijk wat de kosten zouden zijn. Van de trap durfde ik niet meer. Maar de montageprijs bleek prima en in lijn met anderen.

Een antislip strip wordt in een sleuf op iedere traptrede aangebracht. Het opstaande randje remt de voet. De geribbelde bovenzijde ook. We kozen voor een ECO antislipstrip. Deze is extra stroef en voelt zacht aan. Wel zo prettig omdat we veel op sokken lopen.


Producten voorkomen trapongelukken