(+31) (0)346 215 679

Een geschilderde, gelakte of gerenoveerde trap kan zonder maatregelen glad zijn. Gladde trap treden zijn oorzaak van veel ongelukken in huis. Met een slijtstrip op de trap, maak je de treden antislip. Slijtstrippen voor traptreden zijn leverbaar in verschillende modellen, materialen en kleuren.

  • Grootste assortiment
  • Tot 11 jaar product garantie
  • Professionele montage

Wat doet een slijtstrip op de trap?

Slijtstrippen maken de trap antislip. Tijdens het belopen van de traptreden, wordt de voet geremd. De slijtstrip op de trap is geprofileerd aan de bovenzijde en ligt ongeveer 1mm op het tredevlak. De geribbelde bovenzijde en het opstaande randje zorgen voor een remmende werking. Gekozen kan worden voor één slijtstrip per trede of meerdere slijtstrippen. Meer slijtstrippen op de trap maken de treden veiliger, vooral voor kleine kindervoeten. Maak de trap antislip en kies voor slijtstrippen.

Welke slijtstrippen zijn geschikt?

Bij het kiezen van een slijtstrip is een aantal punten belangrijk. Zijn sleuven in de traptreden aanwezig? Dan is de maatvoering van de sleuf bepalend. Maar ook; hoe wordt de trap belopen kan invloed hebben op keuze voor een slijtstrip. Gebruikt men schoeisel of loopt men vooral met sokken of blote voeten op de traptreden? Of speelt de kleur een belangrijke rol? Bij Antislipstrip.nl kunt u terecht voor een goed advies gericht op uw situatie. Het assortiment is groot en de medewerkers zijn ervaren.

Slijtstrip in trap frezen

Een slijtstrip in de trap frezen wordt met een freesmachine uitgevoerd. Een sleuf wordt gefreesd waarin de slijtstrippen worden geplaatst. Bij het frezen van sleuven voor slijtstrippen is het hebben van ervaring in gebruik met een freesmachine nodig. Alleen zo kunnen slijtstrippen zonder schade in de trap worden gefreesd. Na het frezen van de sleuven kan de slijtstrip in de trap worden aangebracht. Slijtstrippen zijn altijd verwijderbaar. Wanneer de trap opnieuw geschilderd wordt, kunnen slijtstrippen tijdelijk worden weggehaald.

Bij Antislipstrip.nl worden startpakketten verkocht. Daarin zit alles wat nodig is om de trap veilig en slijtvast te maken. Een meegeleverde montage instructie geeft tips en adviezen.

 

Informatie aanvragen