+31 (0)33 2450 667

Kind veilige trap

Wanneer kleine kinderen in huis rondlopen, is het opletten geblazen. Aanvankelijk dacht ik over risico’s: “Dat doen de mijne niet. En; ze leren snel”.

Maar kleine kinderen zijn razendsnel! Onze oudste was bedachtzaam. Beliep de trap veilig. De tweede een stuk ondernemender.

Het risico op een val van de trap nam voor onze jongste spruit duidelijk toe.

Hier lees je wat wij deden aan het veilig maken van de trap. Een kindveilige trap geeft rust voor ouders. Maar biedt bovenal ruimte voor veilig leren traplopen.

Kindveilige trap

Een kindveilige trap

Kinderen leren veilig traplopen. Veilig traplopen begint met basisregels.

  • Loop aan de buitenbocht
  • Sla geen treden over
  • Pak de leuning vast

Leuning voor kinderen

Pak de leuning vast? Een klein kind kan hier nauwelijks bij en de diameter van de leuning is vaak te groot. Een overstrekkende arm van een kind dat balans zoekt, maakt niet veiliger.

Maar we dachten graag in oplossingen. De kinderleuning! Het bestaat écht! Een kinderleuning.

Modellen die je aan de aanwezige leuning kunt bevestigen of op de muur kunt schroeven. De kinderleuning is speciaal voor kinderen gemaakt en wordt op de juiste hoogte geplaatst.

Traphekjes plaatsen

Natuurlijk is het ook fijn als je de kinderen kunt weren van de trap. Zodat je even niet de ogen op hen gericht hoeft te houden.

Nu vonden wij hekjes op de trap schroeven, niet zón fijn idee. Tegenwoordig zijn er degelijke klemhekjes. Zelfs oprolbare hekjes. Het aanbod is groot.  

Trap antislip maken

Nu hadden we een geschilderde trap. De treden waren best glad. Voor onszelf was het soms al oppassen. Maar voor een kind maak je liever de trap antislip.

We zijn handig, maar onze tijd besteden we liever aan onze kinderen. We lieten dubbele antislip op de trap plaatsen. De montage besteden we uit aan een monteur van Antislipstrip.nl.

Het antislip maken van de trap ging snel. De tweede antislip strip op de trap maakt voor kleine kinderen de trap nóg veiliger. De is de trap antislip.

Een kindveilige trap want uitglijden wordt voorkomen.

Offerte voor kindveilige trap

Kosten kindveilige trap

De trap veilig maken kan voor beperkt budget. Op Marktplaats worden veel producten aangeboden. Traphekken moeten aan minimale veiligheidseisen voldoen. Van Ikea tot Geuther. De prijsrange is groot.

De kinderleuning heeft een diameter van 30mm. Wees creatief met een houten ronde stok uit de bouwmarkt. Of schaf een meer maatwerk model aan. De plaatsingshoogte is 50 á 60cm vanaf de zijkant trap.

Een kindveilige trap antislip maken kan vanaf € 45,00. Je plakt een antislip tape op iedere traptrede.

Wil je net wat betere en vooral duurzame antislip op de trap? Reken dan op een investering van €150,00 per trap inclusief montage.