+31 (0)33 2450 667

Houten trappen, wenteltrappen, moderne trappen, open trappen

Welke trap moet u kiezen?

Trappen zijn er in vele soorten en maten. Een trappenhuis is tegenwoordig een onderdeel van de woning dat gezien mag worden. Als u vanwege de bouw van een nieuw huis of de renovatie van uw bestaande woning een passende trap gaat uitkiezen, dan is een oriëntatie rondje zeker op zijn plaats!

Hoe kies ik de juiste trap voor mijn nieuwbouwwoning?

Als eerste is het van belang te bepalen of de trap een prominente rol mag krijgen of juist ruimtebesparend geplaatst moet worden. Ook de materiaalsoort is een bewuste keuze. Logischerwijs wilt u dat de trap lang meegaat. Kies daarom voor duurzame materialen. Bedenk wel dat verbouwingsmaterialen uw mooie nieuw geplaatste trap kunnen beschadigen. Zorg daarom dat er voldoende bescherming wordt aangebracht, of laat eerst een eenvoudige goedkope trap plaatsen die vervangen wordt als alle werkzaamheden achter de rug zijn!

Wat voor soort trappen zijn er?

Voordat u een keuzen maakt uit het scala aan materialen en kleuren is het verstandig een te bepalen wat voor een soort trap u wilt. Een echte eyecatcher of juist onopvallend, ruimtebesparend of midden in de woonruimte.

Rechte trap

Een rechte trap heeft allemaal gelijke treden. Het is, zoals de naam al zegt, een rechte trap die in verschillende breedtes verkrijgbaar is. En onder de trap is vaak de mogelijkheid een (afgesloten) opbergruimte te creëren.

(Dubbele) Kwartslagtrap

Het meest gebruikte model heeft één of twee hoeken van meestal 90 graden. Maar de hoek kan ook op maat gemaakt worden. Het oogt dat dit model door brede hoektreden meer ruimte nodig heeft, maar het is het meest ruimtebesparende model. Ideaal om bijvoorbeeld in een ruimte met lagere plafonds minder stijl naar boven en beneden te hoeven lopen.

Wenteltrap, Spiltrap of Draaitrap

Omdat de treden in een ronding, in een draai lopen, neemt deze trapsoort relatief weinig ruimte in. Door de open traptreden, die deze soort trap bijna altijd met zich meebrengt, heeft de trap een lichte en sierlijke uitstraling.

Bijpassende trapleuningen en de afwerking met antislipstrips

Niet elke trap heeft bijpassende trapleuningen óf de leuning die u het beste vindt passen. Op trapveiligheid.nl bieden wij u ons assortiment trapleuningen aan. En voor een mooie afwerking van uw nieuwe trap kunt u hier een kijkje nemen. Mooi en veilig!

Tips voor een mooi en slijtvast trappenhuis