+31 (0)33 2450 667

Met de baby van de trap gevallen

“Pasgeleden is ze geboren. Ze is nog zó klein. Nu al in het gips; de arme meid! Na een val van de trap waarbij zowel ik als mijn baby vielen. Ik voel me zó stom!

De trap was glad. Ik liep te snel. Boem, daar lagen we. Ik voel me schuldig en boos. Schaam me enorm! Dit had nooit mogen gebeuren.”

Ze huilde gelukkig heel hard toen we op de grond lagen. Ik wist; huilen is goed. Maar een baby vertelt nog niet wat er is. We reden direct naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis.

Werden er goed geholpen. Haar beentje bleek gebroken. Ze werd voor één nachtje opgenomen in het ziekenhuis. Ter observatie. Ik mocht er blijven. Het is niet de plek waar je met een baby wilt zijn.

Maar het bood een moment van bezinning. Tot rust komen onder toeziend oog van artsen. Inmiddels zijn we weer thuis.

Klussen in huis met een baby

We waren nog aan het klussen toen ik zwanger bleek van onze tweede. Omdat het opknappen van de trappen als laatste gepland stond, werd dit uitgesteld tot na mijn bevalling.

De kraamtijd waren we net voorbij toen het klussen in huis weer werd opgepakt. Dat is best intensief.

De schilder stond al ingepland voor het trappenhuis. Gelukkig bleek hij een flexibele planning te hebben. En te beschikken over engelengeduld.

We deden de meeste klussen zelf. Sommige klussen liepen wat uit. Heel kort voordat de schilder kwam, gleed ik met onze kleine meid van de trap.

Voortaan veilig met de baby de trap op

Na contact met de schilder werd ik aan het denken gezet. Hij adviseerde om na te denken over het antislip maken van de treden. Met stroeve verf.

Zelfklevende antislip strips of een in te frezen antislipstrip. De keus is er gelukkig. En het is betaalbaar. Maar het moest wel SNEL! Want ondertussen durfde ik niet meer met de baby in de arm van onze trappen af.

Gelukkig bleek de schilder contact met een goede partij te hebben. Ze hadden al eerder op korte termijn trappen beveiligd. Werken nauwkeurig. Zijn betrouwbaar.

Via de schilder kwamen we met Antislipstrip.NL in contact.

Op donderdag belden we met Antislipstrip.nl. Mijn verhaal was niet uniek, zeiden ze. Onze wens om snelle uitvoering werd gelukkig begrepen.

Nu, anderhalve week later, lopen we in ons huis rond. De trappen zijn geschilderd. Én voorzien van dubbele antislip strips.

We kozen voor dubbele ingefreesde antislipstrips. Voor onze kinderen wel zo veilig. De keus is enorm. De trappen werden wit geschilderd en de treden werden donker gebeitst.

Met een bruine antislip strip als detail. En beveiliging. De trappen durf ik weer af. Het voelt goed. Ook met onze dochter. Ze lacht inmiddels. Ons genot!