(+31) (0)346 215 679

Hoe antislip tape verwijderen

De trap is antislip gemaakt met antislip tape. De zelfklevende antislip strip is één die gemakkelijk kan worden verwijderd. Verwijderen wordt gedaan wanneer de trap opnieuw geschilderd wordt. Of omdat de tape op de trap niet meer mooi oogt. Of omdat de antislipvoorziening niet meer gewenst is. Voor het verwijderen van plakbare antislipstrips maken we onderscheid tussen twee soorten. Een antislip tape met kunststof bovenlaag. En een antislip tape met structuurkorrel. Voor beide geldt, dat lijmrestanten te verwijderen zijn met sticker verwijderaar of WD-40.

Kunststof antislip tape verwijderen

Door de lijmlaag van de antislip tape te verwarmen, laat deze los. Maar wanneer de kunststof bovenlaag nog op de lijmlaag zit, kom je moeilijk tot de kern van de lijm. Voor deze antislip tapes raden wij aan om eerst de kunststof bovenlaag te verwijderen. Het begin stukje is het meest lastig. Maar wanneer eenmaal een stukje van de geribbelde antislip tape is losgekomen, kan deze vrij eenvoudig van de lijmlaag worden afgetrokken. Het verwarmen met een Föhn van deze lagen kan bijdragen aan meer eenvoudig verwijderen. Wanneer de kunststof bovenlaag van de tape is afgehaald, kan de lijmlaag worden verwarmd. De lijm wordt zacht waardoor deze makkelijk verwijderbaar is. Hierbij kan gebruikgemaakt worden van bijvoorbeeld een plamuurmes of verfkrabber.

Antislip tape met structuurkorrel verwijderen

De zelfklevende antislip tape met structuurkorrel is een veel dunnere antislipvoorziening dan de kunststof antislip tape. De tape kan met een Föhn worden verwarmd, waarmee de lijmlaag zacht en vloeibaar wordt. Het afsteken van de antislip tape kan met een plamuurmes of een verfkrabber.

Antislip tape verwijderen in huurhuis

Bij het verlaten van een huurhuis, dient deze te worden opgeleverd zoals betrokken. Is antislip tape op de trap aangebracht, dan moet deze in veel gevallen worden verwijderd. En dat kan ook! Maar overleg eerst met de verhuurder. Want in veel gevallen is een antislip voorziening op de trap waarde vermeerderend. In dat geval kan de tape op de trap blijven zitten in het huurhuis. Wel zo fijn! En gemakkelijk voor de volgende bewoner(s).

Beschadigd de trap met weghalen antisliptape?

Het zou niet zo moeten zijn. Maar het komt voor dat zelfs houtwerk van de trap meekomt wanneer de antisliptape wordt verwijderd. Oorzaak is dat de lijmlaag onvoldoende verwarmd is. Antislip tape heeft een zeer sterkklevende lijmrug. Dat is niet voor niets. Maar wanneer de tape van de trap wordt weggetrokken zonder dat deze erop is voorbereid, kan schade aan de trap zelf ontstaan. Goed voorbereid en met aandacht de antisliptape van de treden afhalen is nodig om schade te voorkomen.

De trap opnieuw antislip maken

Wordt de trap opnieuw geschilderd of gelakt, maak deze opnieuw antislip. Zo worden ongevallen voorkomen. Er is keuze uit antislip strips die ingefreesd worden. Deze zijn altijd makkelijk tijdelijk te verwijderen. Of een nieuwe antisliptape. Maak gebruik van de keuzehulp van Antislipstrip.nl voor het opnieuw antislip maken van de trap.

 

Keuzehulp nieuwe antislipstrip