+31 (0)33 2450 667

Antislip tape verwijderen

De trap is antislip gemaakt met antislip tape. De zelfklevende antislip strip is één die gemakkelijk kan worden verwijderd.

Verwijderen wordt gedaan wanneer de trap opnieuw geschilderd wordt. Omdat de tape op de trap niet meer mooi oogt. Of omdat de antislipvoorziening niet meer gewenst is. 

Voor het verwijderen van plakbare antislip strips maken we onderscheid tussen twee soorten trap tapes.

  • met kunststof bovenlaag
  • met structuurkorrel

Voor beide geldt, dat lijmrestanten te verwijderen zijn met sticker verwijderaar of WD-40. Maar pas nadat de bovenlaag verwijderd is.Oude_traptape_verwijderen

Kunststof trap tape verwijderen

Door de lijmlaag van de antislip tape te verwarmen, laat deze los. Wanneer de kunststof bovenlaag nog op de lijmrug zit, kom je moeilijk tot de kern van de lijm.

Voor deze trap tape raden wij aan om eerst de kunststof bovenlaag te verwijderen. Het begin stukje is het meest lastig.

Wanneer eenmaal een stukje van de geribbelde trap tape is losgekomen, kan deze vrij eenvoudig van de lijmlaag worden afgetrokken.Antisliptape_verwijderen_bouwfohn

Het verwarmen met een Föhn van deze lagen kan bijdragen aan meer eenvoudig loskomen. Als de kunststof bovenlaag van de tape is afgehaald, kan de lijmlaag worden verwarmd.

De lijm wordt zachter waardoor deze makkelijk te verwijderen is. Hierbij kan gebruikgemaakt worden van bijvoorbeeld een plamuurmes of verfkrabber.

Structuurkorrel tape verwijderen

De zelfklevende antislip tape met structuurkorrel is een veel dunnere antislipvoorziening dan de kunststof antislip tape.

De trap tape kan met een Föhn worden verwarmd, waarmee de lijmlaag zacht en vloeibaar wordt. Het afsteken van de antislip tape kan met een plamuurmes of een verfkrabber.

Trap tape in huurhuis weghalen

Bij het verlaten van een huurhuis, dient deze te worden opgeleverd zoals betrokken. Is antislip tape op de trap aangebracht, dan moet deze in veel gevallen worden verwijderd.

Dat kan ook! Maar overleg eerst met de verhuurder. Want in veel gevallen is een antislip tape op de trap waarde vermeerderend.

Reageert de verhuurder positief, dan kan de tape op de trap blijven zitten in het huurhuis. Wel zo fijn! En gemakkelijk voor de volgende bewoner(s).

Schadevrij trap tape verwijderen

Het zou niet zo moeten zijn, maar het komt voor dat zelfs houtwerk van de trap meekomt wanneer de antisliptape wordt verwijderd.

Oorzaak is een zeer krachtige lijmrug die onvoldoende verwarmd wordt weggetrokken. De zeer sterkklevende lijmrug is er niet voor niets.

Goed voorbereid en met aandacht de trap tape van de treden afhalen is nodig om schade te voorkomen.

De trap opnieuw antislip maken

Wordt de trap opnieuw geschilderd of gelakt, maak deze opnieuw antislip. Zo worden ongevallen voorkomen.

Er is keuze uit tape op de trap en antislip strips die ingefreesd worden. Deze zijn altijd makkelijk tijdelijk te verwijderen. Maak gebruik van de keuzehulp van Antislipstrip.nl voor het opnieuw antislip maken van de trap.

Keuzehulp nieuwe antislipstrip