+31 (0)33 2450 667

Antislip tape aanbrengen; welke temperatuur?

Het is een stralend mooie dag. Je stuurt je gezin een dagje op pad. Zelf ga je in het trappenhuis aan de slag. Antisliptape plakken op de trap. Niemand die je in het werk kan storen.

Slimme zet? Of toch niet……

Antislip tape plakken

Vakkundig antislip tape aanbrengen is van een aantal voorwaarden afhankelijk.

  • Verf of lak uitgehard
  • Treden stofvrij
  • Treden vetvrij

Uiteraard dient voldoende lengte antislip tape aanwezig te zijn. En een aantal gereedschappen ligt klaar. Denk aan de Afstandhouder, potlood, scherpe schaar en een handroller. Tape plakken maar!

Warme temperatuur

De kunststof bovenlaag van antisliptape heeft voordeel bij een warmere temperatuur. Deze wordt soepel. Makkelijker verwerkbaar.

Onder de antislip tape is een lijmrug aangebracht. De lijm wordt vloeibaarder wanneer deze warm wordt. Dat heeft invloed tijdens het plakken van antisliptape.

Is de omgevingstemperatuur te warm, dan heeft de lijmrug onvoldoende gelegenheid om zich direct te hechten.

Directe hechting op de ondergrond is belangrijk. Belangrijk omdat lucht onder de lijmrug kan komen. Lucht is potentieel loslaten.

Is de lijmrug te warm, dan ontstaat niet alleen kans op toekomstig loslaten van de tape. Antislip tape op de trap is in normale omstandigheden direct beloopbaar.

Is de temperatuur te warm, dan kan de tape gaan schuiven. Antislip tape plakken met warm weer, raden wij daarom af.

Koude temperatuur

Net zo goed als warm weer, heeft koud weer ook invloed op antislip tape. Bij kou wordt de kunststof bovenlaag stugger in verwerking.

Even op de (vloer)verwarming leggen werkt. De minimale temperatuur van aanbrengen is 4 graden. 

Antislip tape in warm water leggen wordt ook wel geadviseerd. Maar wij raden dit af. Ook na afdrogen blijft de lijmrug nog langere tijd (té) vochtig. Vocht en lijm werken niet goed samen. 

Invloed van warm - koud

Snelle temperatuurschommelingen van warm naar koud of andersom heeft invloed op nog ongeplakte antislip tape. Bij warmte zet de kunststof bovenlaag iets uit. Bij kou, krimpt deze (weer).

Het op de juiste lengte afsnijden van de antisliptape is lastig wanneer de kunststof bovenlaag warm is. Je wilt namelijk voorkomen dat geplakte tape ineens te kort geknipt blijkt.

Bewaren van antislip tape

Is de antislip tape al binnen, maar wordt de klus niet direct uitgevoerd? Bewaar de traptape op huiskamertemperatuur. Niet in een koude garage of kelderkast. Of in het raamkozijn met veel UV-straling.

Antislip tape aanbrengen kan wanneer de temperatuur boven 4 graden is en onder de 25 graden.

Verwijderen antislip tape

Moet de tape juist van de trap af worden gehaald? Uiteraard laat tape op de trap niet zomaar los. Verwarm de lijmrug met een föhn. De lijmrug wordt soepel en kan eenvoudig worden weggetrokken.

Montagematerialen

Antislip Tape

Antislip Tape met ronde uiteinden

Sample antislip tape Elegant

Startpakket