+31 (0)33 2450 667

Antislip coating voor trap

Gaat u de trap in huis antislip maken? U gaat de mogelijkheden na. Het aanbrengen van een antislip coating op de trap is één van de veel overwogen opties.

Om u volledig te informeren, is het aanbrengen van antislip coating onder de loep genomen.

De volgende punten verdienen aandacht voor u besluit om deze antislip voorziening op de trap aan te brengen.

Waar coating perfect voor is

Antislip coating is uitermate geschikt voor toepassing buitenshuis. Heeft u een betonnen trap? Of gladde houten vlonders in uw tuin?

Ook verbetert antislip coating de grip op uw sloep of boot. In professioneel gebruikte ruimtes, zoals een magazijn of parkeergarage. 

Een antislip coating met grove structuur biedt heel goede grip op een ondergrond die intensief belopen wordt met schoeisel. 

Gebruikt u de coating om uw thuis trap antislip te maken? Lees verder voor een antislip coating met fijne structuur.

Duur van de antislip functie

Een veelvoorkomende misvatting over een antislip coating is, dat deze voor altijd een veilige oplossing biedt.

In het dagelijks gebruik slijt de antislip coating geleidelijk af op de loopvlakken door wrijving op de ondergrond, 

De effectiviteit van de antislip coating neemt af. Het is belangrijk om te beseffen, dat de antislip functie tijdelijk is.

U zult regelmatig moeten bijwerken om optimale antislip grip te behouden. Het bijwerken van antislip coating kan een omslachtige en tijdrovende klus zijn.

U schuurt de ondergrond af waarmee goede hechting voor een nieuwe antislip coating wordt verkregen.

Bijwerken coating of renoveren

Bij het opnieuw schilderen van de trap, wordt vaak over het hoofd gezien dat een eerder aangebrachte antislip coating een extra uitdaging vormt.

U schuurt de antislip coating eerst volledig weg voordat een nieuwe verflaag kan worden aangebracht. Dit, aangezien de hechting op een korrelige ondergrond anders onvoldoende is.

Bedenkt u zich, dat dit proces  arbeidsintensief is een aandachtig schuren vereist.

Uitstraling van de trap

Met een antislip coating op de trap veranderd te uitstraling. De vaak matte, korrelige toplaag laat een zichtbare waas achter op de ondergrond. De aangebrachte verf, krijgt een andere kleur.

Schoonmaken antislip coating

Wanneer de trap met een vochtige doek wordt afgenomen, zult u merken dat de ondergrond stroef is. Uw stroeve treden zijn gewenst, maar in het schoonmaken neemt een trap met antislip coating minder plezierig af.

Stofdeeltjes blijven liggen op het ruwe vlak waarmee het onderhouden van uw treden minder effectief gaat zijn.  

Uw trap zorgeloos antislip?

Overweeg antislip strips als een duurzaam alternatief voor antislip coating op de trap. Antislip strips kunnen eenvoudig worden gefreesd in de treden of geplakt op de trap.

Een langdurige antislip voorziening ontstaat. Een gefreesde antislip strip is bestand tegen huiselijk en intensief gebruik en tot wel 40 jaar betrouwbaar!

  • Behoud van uitstraling
  • Slijt- en kleurvast
  • Eenvoudig schoonhouden

Langdurig antislip effect

Het aanbrengen van antislipstrips gaat efficiënt en eenvoudig. Of de strip nu in de treden is gefreesd of op de trap geplakt. Het materiaal van de antislipstrips is comfortabel, maar slijtvast.

Gemakkelijk in schoonhouden en kleurvast.

Wilt u investeren in een veilig trappenhuis? Bestel hier uw samples zodat u met overtuiging kiest voor een alternatief voor antislip coating!  

Antislip tape Elegant

Antislip tape Robuust

Antislip strip Normaal

Antislip strip ECO

Antislip strip Dektrede

Antislip strip Blok

Antislip strip Mini

Trapstrip RVS en Messing